Σεισμός

Υπό διάλυση το Ηνωμένο Βασίλειο - Και η Βόρεια Ιρλανδία ζητά δημοψήφισμα

Υπό διάλυση το Ηνωμένο Βασίλειο - Και η Βόρεια Ιρλανδία ζητά δημοψήφισμα Facebook Twitter
2

Το Brexit προκαλεί κλυδωνισμούς στη Μεγάλη Βρετανία και απειλή την ενότητά της. Πριν από λίγο, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Βόρειας Ιρλανδίας Μάρτιν ΜακΓκίνες δήλωσε πως αποτελεί «δημοκρατική επιταγή» η βρετανική κυβέρνηση να προκηρύξει δημοψήφισμα για την παραμονή ή την αποχώρηση της Βόρειας Ιρλανδίας από το Ηνωμένο Βασίλειο και την ένωσή της με την Δημοκρατία της Ιρλανδίας.

«Η βρετανική κυβέρνηση δεν έχει τώρα δημοκρατική εντολή να εκπροσωπεί τις απόψεις του Βορρά σε οποιεσδήποτε μελλοντικές διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση και πράγματι πιστεύω ότι αποτελεί δημοκρατική επιταγή να διεξαχθεί ένα δημοψήφισμα για τα σύνορα», δήλωσε ο ΜακΓκίνες του Σιν Φέιν στο ιρλανδικό εθνικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RTE.

«Τώρα βρισκόμαστε σε αχαρτογράφητα νερά, κανείς δεν ξέρει πραγματικά τι θα συμβεί. Οι συνέπειες για όλους μας στη νήσο της Ιρλανδίας είναι σοβαρές. Αυτό μπορεί να έχει πολύ σοβαρές συνέπειες για την οικονομία μας», σημείωσε.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως στη Βόρεια Ιρλανδία συγκεντρώνονται τα μεγαλύτερα ποσοστά φιλοευρωπαϊστών σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες του Ηνωμένου Βασιλείου.

2

Σεισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Διεθνή / Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Την αποκάλυψη έκανε ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ κατά την διάρκεια ομιλίας του σε δείπνο προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας - Η πριγκίπισσα Αμαλία δεχόταν απειλές από τον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

2 σχόλια
Όταν έχεις κυριαρχήσει και εξανδραποδίσει τα 2/3 του κόσμου καμιά φορά να περιμένεις,έστω και αιώνες μετά,την ανταπόδοση...Εν πάσει περιπτώσει τόσο οι Σκώτοι όσο και οι Ιρλανδοί έχουν κάθε δικαίωμα στην εθνική τους ολοκλήρωση που σκληρά στερήθηκαν.
Λίγο καιρό πριν ήταν η Αγγλία που "τρομοκρατούσε" τη Σκοτία πως έξοδος από το ΗΒ σημαίνει έξοδο και από την ΕΕ. Και τώρα έγινε η παραμονή στο ΗΒ, έξοδος από την ΕΕ! Εννοείται πως το δημοψήφισμα στη Σκοτία θα επαναληφθεί. Μία Ένωση σήμερα διαλύθηκε σίγουρα. Για την άλλη, θα δούμε.