Αυστρία: «Μονόδρομος η λιτότητα για την παραμονή στο ευρώ»

Αυστρία: «Μονόδρομος η λιτότητα για την παραμονή στο ευρώ» Facebook Twitter
0

Ο Αυστριακός αντικαγκελάριος και υπουργός Εξωτερικών Μίχαελ Σπίντελεγκερ, σε συνέντευξή του στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία, τόνισε πως εάν οι Έλληνες θέλουν να παραμείνουν στην ευρωζώνη, θα πρέπει να συνεχίσουν τα μέτρα λιτότητας, για να μπορούν να πάρουν χρήματα από την Ευρώπη.

Επισήμανε  πως οι όροι από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι γνωστοί και προβλέπουν πως για να δοθούν τα 150 δισεκατομμύρια ευρώ, θα πρέπει να ληφθούν μέτρα για να καταστεί η Ελλάδα και πάλι ανταγωνιστική. Σίγουρα, πρόσθεσε, υπάρχει ενδιάμεσα μια δύσκολη περίοδος.

Τώρα είπε, αναμένεται η ετυμηγορία των Ελλήνων. Αν αυτοί δώσουν την πλειοψηφία σε ένα κόμμα που θέλει την έξοδο από την Ε.Ε, τότε η Ευρώπη θα πρέπει να το λάβει υπόψη της και να το αποδεχθεί. Οι ίδιοι οι Έλληνες, επισήμανε ο κ. Σπίντελεγκερ, πρέπει να αποφασίσουν και θα ήταν μοιραίο λάθος και τελείως αντιδημοκρατικό, εάν άλλοι προσπαθούσαν να τους προδιαγράψουν τι πρέπει να κάνουν.

Τέλος σε ερώτηση για το αν πιστεύει ότι η Ελλάδα θα είναι και μετά από ένα εξάμηνο μέλος της Ευρωζώνης, ο Αυστριακός αντικαγκελάριος απάντησε καταφατικά, εφόσον, όπως είπε, οι ελληνικές εκλογές αναδείξουν κόμματα στην εξουσία, τα οποία θέλουν κάτι τέτοιο και τότε από την πλευρά της η Ευρώπη θα τηρήσει τις υποσχέσεις της.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γαλλικές μετοχές οδεύουν προς τη χειρότερη εβδομάδα από το 2022 λόγω του φόβου για εκλογική νίκη της ακροδεξιάς

Διεθνή / Γαλλία: Η ακροδεξιά στροφή φέρνει αναταράξεις στην οικονομία - Γιγαντιαίες απώλειες στο Χρηματιστήριο

Ο δείκτης CAC 40 στο χρηματιστήριο στο Παρίσι υποχωρεί κατά 6,2% σε εβδομαδιαία βάση, παραδίδοντας τα κέρδη του για το έτος και οδεύοντας προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του από τον Μάρτιο του 2022
NEWSROOM