Συνωμοσία πίσω από την δολοφονία Κοξ "βλέπουν" οι Ιταλοί- Για "τρομοκρατική ενέργεια" μιλά ο σύζυγός της

Συνωμοσία πίσω από την δολοφονία Κοξ "βλέπουν" οι Ιταλοί- Για "τρομοκρατική ενέργεια" μιλά ο σύζυγός της Facebook Twitter
0

Το 38,5% των Ιταλών χρηστών του ίντερνετ εκτιμά σχετικά με την δολοφονική επίθεση κατά της βουλευτίνας των Εργατικών, Τζο Κόξ ότι πρόκειται για «πολιτική μηχανορραφία», το 29,3% θεωρεί ότι «είναι πράξη ακροδεξιού εξτρεμιστή», το 14,2% πιστεύει ότι οφείλεται σε δολοφονική πράξη με στόχο «να ηρεμήσουν οι αγορές», το 8,8% κάνει λόγο για «ρατσιστική επίθεση» και μόνον το 3,3% είναι βέβαιο ότι ήταν «δολοφονία από μέρους ενός παράφρονα».

Αυτό αναφέρει, μεταξύ άλλων, έρευνα η οποία βασίζεται στις επικρατέστερες απόψεις και τάσεις του διαδικτύου -κυρίως με έμφαση στα ιστολόγια- και επεξεργασία των στοιχείων από το επιστημονικό παρατηρητήριο του πανεπιστημίου Statale του Μιλάνου. Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύονται σήμερα από την εφημερίδα της Ρώμης La Repubblica.

Όπως αναφέρει η La Repubblica, υπάρχει μια σαφή τάση υπέρ του «σεναρίου συνωμοσίας». Στους χρήστες του διαδικτύου και bloggers που ασπάζονται την άποψη αυτή, το 48,1% εκτιμά ότι «εξυπηρετήθηκαν τα χρηματοοικονομικά συμφέροντα», το 22,9% υποδεικνύει «εκείνα της βρετανικής κυβέρνησης», το 20,3% «της Ευρωπαϊκής Ένωσης» και κατά την άποψη του 8,7% πρόκειται για συμφέροντα «της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ».

Την ίδια στιγμή, "τρομοκρατική ενέργεια" χαρακτήρισε σήμερα τη δολοφονία Τζο Κοξ, ο σύζυγός της, Μπρένταν. "Η δολοφονία της Τζο ήταν πολιτική. Ήταν μια τρομοκρατική ενέργεια σχεδιασμένη να προωθήσει την ατζέντα του μίσους εναντίον των άλλων" είπε ο Μπρένταν Κοξ μιλώντας στο "μνημόσυνο" που οργανώθηκε στην πλατεία Τραφάλγκαρ του Λονδίνου ανήμερα των γενεθλίων της βουλευτίνας του Εργατικού Κόμματος που σήμερα θα έκλεινε τα 42 χρόνια της.


Η Κοξ, η οποία υποστήριζε την παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ συμμετείχε και σε εκστρατείες υπέρ της στήριξης των προσφύγων, σκοτώθηκε ενώ πήγαινε σε μια συνάντηση με ψηφοφόρους της εκλογικής περιφέρειάς της, από έναν άνδρα που φώναζε "Πρώτα η Βρετανία".

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κίνα: Απαντά με στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν στον απόηχο της ορκωμοσίας του νέου προέδρου

Διεθνή / Κίνα: Απαντά με στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν στον απόηχο της ορκωμοσίας του νέου προέδρου

Το Πεκίνο παρουσιάζει τις ασκήσεις ως «αυστηρή τιμωρία» του Λάι Τσινγκ-Τε - Θεώρησαν πως ο λόγος που εκφώνησε στην ορκωμοσία του ισοδυναμούσε με αναγγελία της ανεξαρτησίας της Ταϊβάν
NEWSROOM