Για 4η ημέρα μαίνεται η πυρκαγιά στην Κύπρο

Για 4η ημέρα μαίνεται η πυρκαγιά στην Κύπρο Facebook Twitter
0

Για τέταρτη ημέρα συνεχίζεται η προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στους πρόποδες της οροσειράς του Τροόδους.

Στις προσπάθειες πυρόσβεσης συμμετέχουν περισσότερα από 15 αεροσκάφη και ελικόπτερα από την Κύπρο, την Ελλάδα, το Ισραήλ, τη Γαλλία και την Ιταλία.

Όπως μεταδίδει το κρατικό Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανεξέλεγκτο είναι το μέτωπο στην περιοχή της Ασίνου, όπου οι φλόγες απειλούν τις κοινότητες Καννάβια και Αγία Ειρήνη. Την ίδια στιγμή, υπό μερικό έλεγχο φέρεται να είναι η φωτιά στο μέτωπο Κούρδαλι - Σπήλια.

Οι αρμόδιοι εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία ότι σήμερα η πυρκαγιά θα κατασβεστεί, καθώς στο μεγαλύτερο μέρος της έχει τεθεί υπό έλεγχο. Νωρίτερα σήμερα, έγινε σύσκεψη στο Συντονιστικό Κέντρο, στην οποία πήραν μέρος ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ιωνάς Νικολάου και ο υπουργός Γεωργίας Νίκος Κουγιάλης.

 

Ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, κ. Νικολάου, εκτίμησε πως είναι ίσως η μεγαλύτερη πυρκαγιά που έχουν κληθεί να αντιμετωπίσουν οι δυνάμεις πυρόσβεσης δασικής έκτασης στην Κύπρο σε τόσα χιλιόμετρα, μετά το Σαϊτά το 2007.

 

Εκτιμάται ότι ως τώρα έχουν γίνει στάχτη πάνω από 15 χιλ. στρέμματα. Πολλές μικρές εστίες έχουν τεθεί υπό έλεγχο, κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οι επίγειες επιχειρήσεις της νύχτας, διαδραμάτισαν καταλυτικό ρόλο, σύμφωνα με το Sigmalive. Από τις 05:15 επιχειρούν τα πτητικά μέσα στην περιοχή.

 

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κλαούντια Σέινμπαουμ γράφει ιστορία, ως η πρώτη γυναίκα που εκλέγεται πρόεδρος στο Μεξικό

Διεθνή / Η Κλαούντια Σέινμπαουμ γράφει ιστορία, ως η πρώτη γυναίκα που εκλέγεται πρόεδρος στο Μεξικό

Η πρώην δήμαρχος της Πόλης του Μεξικού γίνεται η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της χώρας, μετά από μία προεκλογική περίοδο κατά την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 30 υποψήφιοι βουλευτές
NEWSROOM
Γερμανία: Θύελλα αντιδράσεων από Νάγκελσμαν και Κίμιχ για το ρατσιστικό γκάλοπ του κρατικού ARD

Αθλητισμός / Γερμανία: Θύελλα αντιδράσεων από Νάγκελσμαν και Κίμιχ για το ρατσιστικό γκάλοπ του κρατικού ARD

Το γκάλοπ σε 1.304 τυχαία επιλεγμένους συμμετέχοντες ρωτούσε αν θα προτιμούσαν να δουν περισσότερους ποδοσφαιριστές με λευκό δέρμα να παίζουν για τη Γερμανία
NEWSROOM