"Σταματήστε τη σφαγή των σκύλων!"- Δεκάδες διάσημοι κάνουν έκκληση για τερματισμό του απάνθρωπου φεστιβάλ στο Γιουλίν

"Σταματήστε τη σφαγή των σκύλων!"- Δεκάδες διάσημοι κάνουν έκκληση για τερματισμό του απάνθρωπου φεστιβάλ στο Γιουλίν Facebook Twitter
14

Κάθε χρόνο, χιλιάδες σκυλιά στοιβάζονται σε μικροσκοπικά κλουβιά και στη συνέχεια να σφάζονται με απάνθρωπο τρόπο για κατανάλωση στα πλαίσια του Yulin Dog Meat Festival.

Διάσημοι σταρ όπως ο Matt Damon, ο Joaquin Phoenix, η Kate Mara, η Pamela Anderson και η Rooney Mara απευθύνουν μια τελευταία έκκληση για διακοπή του φεστιβάλ, λίγες μόλις μέρες πριν την έναρξή του.

Πολλές διασημότητες έχουν χρησιμοποιήσει την επιρροή τους εναντίον του φεστιβάλ και προσπαθούν να το σταματήσουν. Τον Μάιο, ο Ricky Gervais δημοσίευσε μια φωτογραφία στην οποία φιλούσε ένα κουτάβι, και ζήτησε από χιλιάδες ακολούθους του να υπογράψουν μια αίτηση κατά του φεστιβάλ.

Πριν από μια εβδομάδα ο ακτιβιστικός φορεάς Humane Society International έσωσε 29 σκυλιά και πέντε γάτες από σφαγείο στο Yulin, λίγες μέρες πριν το φεστιβάλ ξεκινήσει.

 

 "Η παρουσία της αστυνομίας είναι μεγάλη στο Yulin τώρα, και η ατμόσφαιρα είναι πολύ τεταμένη, κάτι που δεν έκανε εύκολη τη διάσωση. Αλλά ήμασταν αποφασισμένοι να γλιτώσουμε τα ζώα από τη φρικιαστική τύχη και ήταν μεγάλη ανακούφιση να αφήσουμε πίσω άδεια κλουβιά έστω και για μια μέρα." αναφέρει ο Peter Li, επικεφαλής της επιχείρησης.

 

" Τα σκυλιά και οι γάτες ήταν φοβισμένα, αλλά όταν συνειδητοποίησαν πως δεν θέλαμε να τα βλάψουμε, ανταποκρίθηκαν με γλειψίματα και κουνούσαν την ουρά την ουρά" αναφέρει και προσθέτει πως τα 34 ζώα έχουν  όλα μεταφερθεί σε ένα καταφύγιο όπου λαμβάνουν κτηνιατρική φροντίδα και ετοιμάζεται η έγκριση για υιοθεσία τους.

 

Το Yulin Dog Meat Festival ξεκίνησε το 2010 ως ένας τρόπος για ενίσχυση του εμπορίου κρέατος σκύλου της περιοχής. Πριν από την γιορτή, η πόλη δεν είχε ιστορικό κατανάλωσης των ζώων.

Διεθνή
14

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

8 σχόλια
Τι σχόλια διαβάζουμε εδώ πάλι...Το κύριο θέμα που θίγουν στο βίντεο είναι η ευρέως διαδεδομένη πεποίθηση ότι αν ο σκύλος ή η γάτα βασανιστεί το κρέας τους θα είναι πιο θρεπτικό όπως το μεγαλύτερο πρόβλημα με το παράνομο εμπόριο ελεφαντόδοντου εντοπίζεται στην Κίνα που πιστεύουν ότι έχει θεραπευτικές ιδιότητες και τους φέρνει καλή τύχη. Μεσαιωνικές ιδεοληψίες δλδ.
O Κλασσικός Έλληνας.Θα σου πει τον πόνο του, θα βγάλει την ψεύτικη αντίδραση του και μετά θα πάει να φάει μπριτζόλα στην ταβέρνα και θα δει μπάλα με μπύρες και πατατάκια!Ρε παιδιά για την σφαγή των σκύλων μιλάμε και το εμετικό αυτό έθιμο αυτών των κανίβαλων.Ό άλλος λέει αν δεν σ΄αρέσει το έθιμο μην περνάς από 'κει.Εντάξει μεγάλε, έμαθα θα σκοτώσεις σήμερα κάτι σκύλους στην γειτονιά σου κι επειδή αυτό που έμαθα δεν μου αρέσει, θα προτιμήσω να μην περάσω από εκεί και όχι να κάνω τα πάντα να σε σταματήσω, ή και να σε τιμωρήσω για τις πράξεις σου με τον ίδιο τρόπο!
Δεν καταλαβαίνω για ποιο λογο σοκαρει και ενοχλει ολους εσας που τρωνε σκύλους οι κινεζοι.... Ποια η διαφορα απο το γουρουνι, το μοσχαρι, το κοτοπουλο? Ζωα δεν ειναι και αυτα? και μαλιστα πολυ γλυκα και πιο εξυπνα τα γουρουνια... Φιλοζωος σημαινει αγαπαω τα ζωα... ΟΛΑ τα ζωα, οχι αυτα που μενουν σπιτι μου...ΑΝ ΤΑ ΛΥΠΑΣΤΕ ΜΗΝ ΤΑ ΤΡΩΤΕ! ΜΗΝ ΒΑΣΑΝΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΣΦΑΓΙΑΖΕΤΕ ΜΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ.
Αντε πάλι με τους αλλάκηδες. Δηλαδή είναι απίστευτο! Όποιος διαμαρτύρεται για μια αγριότητα εναντίον ενός ζώου ξεφυτρώνουν τσουπ! οι αλλάκηδες. Ναι, ΑΛΛΑ και τα άλλα ζώα υποφέρουν. Το ξέρουμε μαντάμ ότι υποφέρουν και τα άλλα ζώα. Το ξέρουμε για τις σφαγές και τα υπόλοιπα. Εδώ μιλάμε για τους σκύλους στην Κίνα. Για αυτό έχεις να πεις κάτι, ή θα περιοριστείς στο αλλά?
καταλαβαινεις οτι ειναι τουλαχιστον αστειο να λυπασε ενα ζωο που βασανιζεται για να το φανε ανθρωποι και αμεσως μετα τρως ενα ζωο το οποιο βασανιστηκε για να το φας εσυ? ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΤΑ ΛΥΠΑΣΕ ΜΗΝ ΤΑ ΤΡΩΣ ΡΕ ΦΙΛΕ ΑΛΛΙΩΣ ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΠΟΝΟΨΥΧΟΣ Η ΨΑΞΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙΣ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ. ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΡΕΑΤΟΦΑΓΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕΓΑΛΩΣΑΜΕ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΛΙΓΟΥΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΠΙΤΟΓΥΡΟ ΟΤΑΝ ΤΟ ΜΥΡΙΖΟΥΜΕ. ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΤΡΕΛΟΙ ΟΤΑΝ ΤΑ ΛΕΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΙΓΚΑΝΙΣΜΟ? ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΣΟΥ ΤΟΝ ΚΑΡΠΟΦΑΓΟ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΚΟ. OPEN YOUR EYES
και εγώ θα ήθελα να μην γίνει αυτό το φεστιβάλ, όχι απλά γιατί αγαπώ τα σκυλιά, αλλά γιατί εγγενώς είναι μία βάναυση παράδοση. Το θέμα είναι όμως πως σε λίγο θα φάω μπιφτέκι, οπότε υπάρχει μία αμφισημία εδώ. Για αυτούς τους ανθρώπους αυτό που γίνεται δεν είναι διαφορετικό από ό,τι κάνουμε εμείς το Πάσχα, οπότε με ποιο δικαίωμα τους ζητάμε να το σταματήσουν όταν πχ δεν θα αφήναμε τους Ινδούς να μας πιέζουν να μην να τρώμε μοσχάρι; Δεν νομίζω πως θα ήμασταν τόσο άνετοι ο υπόλοιπος κόσμος να μας έκανε κριτική για αυτό. Και κάτι ακόμα, είχα διαβάσει πιο παλιά για αυτό το θέμα σχόλιο εδώ στη Lifo που έλεγε πως τα σκυλιά εκεί τα σκοτώνουν σε φριχτές συνθήκες και τα ζώα βασανίζονται πριν τον θάνατα ενώ πχ στον Δυτικό κόσμο τα γουρούνια/μοσχάρια κλπ (θεωρητικά, βγαίνουν κάτι ανατριχιαστικά βίντεο κατά καιρούς) τα σκοτώνουν γρήγορα και ανώδυνα. Αν εκσυγχρόνιζαν οι άνθρωποι εκεί τον τρόπο που σκοτώνουν τα σκυλιά θα μας πείραζε λιγότερο; Αν η απάντηση είναι όχι, τότε δεν πρέπει και εμείς να είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο για να να παύσουμε να σκοτώνουμε μαζικά αρνιά το Πάσχα;
"Το Yulin Dog Meat Festival ξεκίνησε το 2010 ως ένας τρόπος για ενίσχυση του εμπορίου κρέατος σκύλου της περιοχής. Πριν από την γιορτή, η πόλη δεν είχε ιστορικό κατανάλωσης των ζώων". Τι δεν κατάλαβες? Να στο πουν και με νοήματα?
συμφωνώ πως είναι υποκρισία να μας φαίνεται απάνθρωπο κάτι τέτοιο μόνο όταν είναι σκυλιά ή γάτες..όλα τα ζώα υποφέρουν το ίδιο. οι συγκεκριμένοι celebrities όμως (πολλοί αν όχι όλοι) είναι χορτοφάγοι ή vegan οπότε δεν μιλάνε μόνο γι αυτά τα ζώα.. ειδικά ο Joaquin Phoenix!!
Αμφιλεγόμενος: για κάποιον ή κάτι σχετικά με το(ν) οποίο υπάρχουν διαφωνίες, διαφορετικές ερμηνείες ή εκτιμήσεις.Επειδή έχουμε χάσει το νόημα των λέξεων πλέον, όχι παιδιά, δεν είναι αμφιλεγόμενο το φεστιβάλ.Το φεστιβάλ είναι το καλύτερο παράδειγμα του γιατί ο άνθρωπος είναι μακράν το χειρότερο ζώο στον πλανήτη, σε σημείο που το να τον συμπεριλαμβάνεις στα ζώα είναι προσβολή για τα υπόλοιπα.