Oι Γερμανοί επιχειρηματίες προβλέπουν ότι σε περίπτωση «Brexit» είναι πιθανό και ένα «Grexit»

Oι Γερμανοί επιχειρηματίες προβλέπουν ότι σε περίπτωση «Brexit» είναι πιθανό και ένα «Grexit» Facebook Twitter
1

Αρνητικές επιπτώσεις στην γερμανική οικονομία και κινδύνους για ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση φοβούνται ότι θα έχει ενδεχόμενη έξοδος της Βρετανίας από την Ε.Ε. τα τρία τέταρτα των επικεφαλής μεγάλων γερμανικών επιχειρήσεων.

Ωστόσο, το 81% των ιδίων ωστόσο θεωρεί ότι τελικά οι Βρετανοί θα ψηφίσουν υπέρ της παραμονής τους στην Ένωση. Οι μισοί ερωτηθέντες πάντως προβλέπουν ότι σε περίπτωση «Brexit» είναι πιθανή η αποχώρηση κι άλλων κρατών-μελών στη συνέχεια, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.


Σύμφωνα με την έρευνα «Business Monitor» της εφημερίδας «Handelsblatt», η οποία στην πλήρη έκτασή της θα δημοσιευθεί στο αυριανό φύλλο, περίπου οι μισές γερμανικές επιχειρήσεις είτε έχουν ήδη είτε σχεδιάζουν να αποκτήσουν δραστηριότητα στην Βρετανία. Από αυτές, το 14% θα περιορίσουν ή και θα ακυρώσουν αυτά τα σχέδια, εάν στο δημοψήφισμα επικρατήσει το «Brexit».


To 87% των στελεχών που συμμετείχαν στην έρευνα απάντησαν ότι ενδεχόμενη έξοδος της Βρετανίας από την Ε.Ε. θα ήταν για αυτούς δυσάρεστη, ενώ σε ποσοστό 90% εκτιμούν ότι και η ίδια η χώρα θα υποφέρει από το «Brexit» και σε ποσοστό 52% ότι κι άλλα κράτη-μέλη της Ε.Ε. θα αποφασίσουν πιθανόν να αποχωρήσουν - μεταξύ αυτών η Πολωνία, η Ουγγαρία, η Ισπανία και η Ελλάδα.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντόναλντ Τραμπ: «Παράνομη» η ανάπτυξη της Εθνοφρουράς στο Λος Άντζελες, δηλώνει δικαστής

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Δικαστήριο έκρινε παράνομη την ανάπτυξη της Εθνοφρουράς στο Λος Άντζελες

Ο δικαστής στην απόφασή του ανέφερε ότι οι ενέργειες του Τραμπ «ξεπερνούν τα όρια της νομικής του εξουσίας και παραβιάζουν τη Δέκατη Τροπολογία» του Συντάγματος των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Νετανιάχου: «Οι ΗΠΑ είχαν ενημερωθεί για την επίθεση στο Ιράν» – Τι αποκάλυψε για τον σχεδιασμό της επιχείρησης

Διεθνή / Νετανιάχου: «Οι ΗΠΑ είχαν ενημερωθεί για την επίθεση στο Ιράν» – Τι αποκάλυψε για τον σχεδιασμό της επιχείρησης

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός επιβεβαιώνει ότι η Ουάσινγκτον γνώριζε εκ των προτέρων – Οι συνομιλίες με Τραμπ και το παρασκήνιο της απόφασης για πλήγμα στα πυρηνικά
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Μακάρι, ειναι καιρός να τελειώνει το 4ο οικονομικά ραιχ της Γερμανίας που κυριαρχεί στην Ευρώπη. Όσο πιο γρήγορα το αντιληφθούμε τόσο πιο γρήγορα θα ελευθερωθουμε!!!