Σόιμπλε για Brexit: Η Ευρώπη είναι προετοιμασμένη για κάθε αποτέλεσμα

Σόιμπλε για Brexit: Η Ευρώπη είναι προετοιμασμένη για κάθε αποτέλεσμα Facebook Twitter
1

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε σήμερα ότι η Ευρώπη προσπάθησε να προετοιμαστεί για οποιοδήποτε αποτέλεσμα προκύψει από το δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί στις 23 του μηνός στη Βρετανία με το ερώτημα της παραμονής ή μη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


Μιλώντας μετά τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών των χωρών-μελών της ΕΕ στο Λουξεμβούργο ο Σόιμπλε τόνισε ότι η Ευρώπη είναι καλά προετοιμασμένη για να ανταποκριθεί στην "ανησυχία" των χρηματοπιστωτικών αγορών που σχετίζεται με το Brexit.


Την Τρίτη η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ προειδοποίησε ότι η Βρετανία θα χάσει την προνομιούχο πρόσβασή της στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά εάν αποφασίσει να εγκαταλείψει την ΕΕ.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

O κατεξοχήν αναξιόπιστος Έντι Ράμα

LiFO politics / O κατεξοχήν αναξιόπιστος Έντι Ράμα

Ο πρέσβης ε.τ. Αλέξανδρος Μαλλιάς μιλάει στη Βασιλική Σιούτη για την αδυναμία της Ελλάδας να πείσει την ΕΕ να ασχοληθεί με την καταπάτηση των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία και δηλώνει ότι η χώρα θα μπορούσε να είχε πετύχει ένα πολύ καλύτερο αποτέλεσμα για την Συμφωνία των Πρεσπών, «αν υπήρχε διάθεση από τους τότε διαπραγματευτές για μία ευρύτερη στήριξη στη Βουλή».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ