Bρετανία: Οργή για αφίσα του Φάρατζ που θυμίζει ναζί

Bρετανία: Οργή για αφίσα του Φάρατζ που θυμίζει ναζί Facebook Twitter
0

Bρετανία: Οργή για αφίσα του Φάρατζ που θυμίζει ναζί Facebook Twitter

 

Έντονες επικρίσεις δέχεται ο πολέμιος της Ε.Ε. και ηγετική φυσιογνωμία του Brexit Νάιτζελ Φάρατζ, εξαιτίας μιας αφίσας που για πολλούς θυμίζει αντίστοιχες των ναζί.

 

Στην αφίσα που τοποθετήθηκε σε οχήματα στο Λονδίνο παρουσιάζεται μια ουρά από πρόσφυγες στα σύνορα της Σλοβενίας και υπάρχει το μήνυμα «οριακό σημείο» και το συμπέρασμα «η Ε.Ε. μας έχει απογοητεύσει όλους».

Μάλιστα, αρκετοί από όσους είδαν την αφίσα κινήθηκαν δικαστικά και ανέφεραν την αφίσα με ναζιστικό περιεχόμενο τόσο στην αστυνομία όσο και σε δικαστικές αρχές.

Κάποιοι μάλιστα κινήθηκαν νομικά κατά της αφίσας, την ώρα που η Βρετανία συνταράσσεται από τη δολοφονία της Τζο Κοξ.  Ο ίδιος ο Φάρατζ αρνείται τις κατηγορίες για υιοθέτηση ναζιστικής προπαγάνδας, και αναφέρει ότι  η εικόνα που χρησιμοποιεί είναι πραγματική και δείχνει πρόσφυγες που περνούν τα σύνορα της Σλοβενίας.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεξικό: Νέα δολοφονία υποψηφίου δημάρχου - Εντοπίστηκαν διαμελισμένα πτώματα σε πυρπολημένο ΙΧ

Διεθνή / Μεξικό: Νέα δολοφονία υποψηφίου δημάρχου - Εντοπίστηκαν διαμελισμένα πτώματα σε πυρπολημένο ΙΧ

Από την 23η Σεπτεμβρίου -όταν άρχισε επίσημα η προεκλογική περίοδος- ως την 1η Μαΐου, δολοφονήθηκαν τουλάχιστον 26 υποψήφιοι στις εκλογές της 2ης Ιουνίου στο Μεξικό
NEWSROOM