Η Ρωσία κατασκεύασε το μεγαλύτερο πυρηνικό παγοθραυστικό στον κόσμο

Η Ρωσία κατασκεύασε το μεγαλύτερο πυρηνικό παγοθραυστικό στον κόσμο Facebook Twitter
0
Η Ρωσία κατασκεύασε το μεγαλύτερο πυρηνικό παγοθραυστικό στον κόσμο, φέρνοντας πάλι στην επιφάνεια τις διαμάχες μεταξύ των γύρω κρατών και κυρίως με τις ΗΠΑ για την κυριαρχία στους πλούσιους σε πετρελαϊκά αποθέματα πάγους.
Το «Arktika», όπως ονομάστηκε το πλοίο, κόστισε περίπου 2 δισεκ. δολάρια και ναυπηγήθηκε στα ναυπηγεία της Αγίας Πετρούπολης. Είναι ικανό να σπάει τους πάγους  πάχους έως 3 μέτρα, ανοίγοντας έτσι πλωτούς δρόμους στα πλοία μεταφοράς ρωσικού φυσικού αερίου σε πελάτες στην Ασία.
Σύμφωνα με το rt.com, έχει μήκος 173,3 μέτρα και μέγιστη ταχύτητα 22 κόμβους. Θα μπορεί να ταξιδεύει συνεχώς για έξι μήνες ενώ το πλήρωμα του θα είναι 75 άτομα. Μεταφέρει επίσης ένα ελικόπτερο.
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το νέο πολιτικό τοπίο στη Βόρεια Μακεδονία: Τι αλλάζει μετά τις εκλογές;

LiFO politics / Το νέο πολιτικό τοπίο στη Βόρεια Μακεδονία: Τι αλλάζει μετά τις εκλογές;

Ο δημοσιογράφος Φέρυ Μπατζόγλου, που εργάζεται ως ανταποκριτής γερμανόφωνων ΜΜΕ, επέστρεψε από τη Βόρεια Μακεδονία, όπου είχε πάει για να καλύψει τις εκλογές που έγιναν εκεί πρόσφατα, και περιγράφει στη Βασιλική Σιούτη όσα κατέγραψε.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ιράν: Νεκρός ο πρόεδρος Ραϊσί και ο υπουργός Εξωτερικών - Βρέθηκαν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου

Διεθνή / Ιράν: Νεκρός ο πρόεδρος Ραϊσί και ο υπουργός Εξωτερικών - Βρέθηκαν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου

«Ο πρόεδρος Ραΐσι, ο υπουργός Εξωτερικών και όλοι οι επιβάτες του ελικοπτέρου σκοτώθηκαν στη συντριβή», δήλωσε χαρακτηριστικά στο Reuters ανώτερος Ιρανός αξιωματούχος
NEWSROOM
Αγωνία για τον πρόεδρο του Ιράν: Το ελικόπτερο συνετρίβη λέει αξιωματούχος, η τηλεόραση μεταδίδει προσευχές

Διεθνή / Αγωνία για τον πρόεδρο του Ιράν: Το ελικόπτερο συνετρίβη λέει αξιωματούχος, η τηλεόραση μεταδίδει προσευχές

Το ελικόπτερο με τον Εμπραχίμ Ραΐσι και τον Ιρανό ΥΠΕΞ συνετρίβη κοντά σε ορυχείο – Τεράστια κινητοποίηση για τον εντοπισμό τους με τη συμμετοχή του στρατού
NEWSROOM