Γαλλία: Επαναφέρει τη σύνταξη στα 60

Γαλλία: Επαναφέρει τη σύνταξη στα 60 Facebook Twitter
0

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν-Μαρκ Ερό δήλωσε σήμερα πως στις επόμενες ημέρες θα εκδοθεί  νομοθετικό διάταγμα για την επαναφορά του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 60 χρόνια, των ατόμων που έχουν αρχίσει νωρίς τον εργασιακό τους βίο.

«Πολύ σύντομα, θα ήθελα εντός τριών εβδομάδων. Η δέσμευση την οποία ανέλαβε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ για τη διόρθωση και την κατάργηση μίας αδικίας», η οποία επιβάρυνε τα άτομα που άρχισαν νωρίς τον εργασιακό τους βίο, θα τηρηθεί», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι θα δεχθεί στις 29 Μαΐου τις συνδικαλιστικές και τις εργοδοτικές ενώσεις, μαζί με τους αρμόδιους υπουργούς Εργασίας και Αναδιάρθρωσης του Κράτους και των Δημοσίων Υπηρεσιών.

«Θα αναλάβω τις ευθύνες μου επίσης ως προς το κόστος. Αποτιμήσαμε το κόστος της εφαρμογής αυτού του μέτρου στο ένα δισεκατομμύριο ευρώ, το χρηματοδοτήσαμε , πρέπει να μείνουμε στο πλαίσιο αυτό. Δεν έχουμε την πρόθεση να αυξήσουμε το κόστος αυτού του μέτρου», είπε.

Η ενέργεια αυτή καθησύχασε τους Γάλλους, πως η κυβέρνηση Ολάντ θα υλοποιήσει τις προεκλογικές του υποσχέσεις για επαναφορά του κοινωνικού κράτους και διόρθωση όλων των αδικιών της 5ετίας Σαρκοζί.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ αναστέλλει τις φοιτητικές βίζες και επεκτείνει τον έλεγχο στα κοινωνικά δίκτυα

Διεθνή / ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ αναστέλλει τις φοιτητικές βίζες και επεκτείνει τον έλεγχο στα κοινωνικά δίκτυα

Η κυβέρνηση Τραμπ παγώνει τα ραντεβού για φοιτητικές βίζες και εντείνει τον έλεγχο στα social media για αλλοδαπούς φοιτητές, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από κορυφαία πανεπιστήμια των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Νέα αποτυχία για το Starship της SpaceX: Διαλύθηκε πάνω από τον Ινδικό ωκεανό

Διεθνή / Νέα αποτυχία για το Starship της SpaceX: Διαλύθηκε πάνω από τον Ινδικό ωκεανό

Παρά την πρόοδο σε σχέση με προηγούμενες δοκιμές, η αποστολή δεν κατάφερε να εκπληρώσει τους στόχους της - Ο Έλον Μασκ υποσχέθηκε ταχύτερο ρυθμό εκτοξεύσεων, παρά τα προβλήματα που εξακολουθούν να ταλανίζουν το φιλόδοξο πρόγραμμα για αποίκηση του Άρη.
LIFO NEWSROOM
Πώς μεταφράζεται η ρήση Ερντογάν «δεν θα είμαι ξανά πρόεδρος» - Οι φόβοι στην Τουρκία

Ανάλυση / Πώς μεταφράζεται η ρήση Ερντογάν «δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος πρόεδρος» - Οι φόβοι στην Τουρκία

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δηλώνει πως δεν θα είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρία της Τουρκίας, ενώ φουντώνουν τα σενάρια για συνταγματική αλλαγή που θα του επιτρέψει νέα θητεία - Το ιστορικό των δηλώσεών του και οι πολιτικές εξελίξεις
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ