Γαλλία: Παγώνει η επικύρωση του δημοσιονομικού συμφώνου

Γαλλία: Παγώνει η επικύρωση του δημοσιονομικού συμφώνου Facebook Twitter
0

Σήμερα, γαλλική κυβερνητική πηγή, αποκάλυψε, την πρόθεση της Γαλλίας να «παγώσει» την επικύρωση του νέου ευρωπαϊκού δημοσιονομικού συμφώνου, έως ότου η Ευρωπαϊκή Ένωση σημειώσει πολύ σημαντική πρόοδο στα μέτρα τόνωσης της ανάπτυξης.

Όπως μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο, αξιωματούχος της γαλλικής κυβέρνησης δήλωσε πως η επικύρωση του δημοσιονομικού συμφώνου από τη χώρα του θα «μπει στον πάγο... έως ότου υπάρξουν αρκετά εργαλεία για την ανάπτυξη».

Ο αξιωματούχος αναφέρθηκε και σε έναν «οδικό χάρτη» προς την κατεύθυνση των ευρωομολόγων και σε έναν «ευρείας εμβέλειας» φόρο στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές, ακόμη και μεταξύ μιας περιορισμένης ομάδας χωρών, αν είναι αδύνατη μια συμφωνία σε όλη την ΕΕ  μεταξύ των μέτρων που θέλει να προωθήσει η Γαλλία.

Τέλος σύμφωνα με τον ίδιο, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ διαβίβασε το μήνυμα αυτό στη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ όταν την συνάντησε την περασμένη εβδομάδα στο Βερολίνο.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Διεθνή / Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Η ανακοίνωση του γραφείου του Ισραηλινού πρωθυπουργού μετά την παρουσίαση οδικού χάρτη για την κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα
NEWSROOM
Ρωσία: Επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Διεθνή / Ρωσία: Nέα επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Η χώρα έχει εντείνει τις επιθέσεις εναντίον των ουκρανικών ενεργειακών υποδομών - Συνεχείς διακοπές ρεύματος, περιορισμοί στη χρήση του και σοβαρές ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης
NEWSROOM