Xίλαρι Κλίντον: Μη δαιμονοποιούμε τους μουσουλμάνους

Xίλαρι Κλίντον: Μη δαιμονοποιούμε τους μουσουλμάνους Facebook Twitter
1

Η Χίλαρι κλίντον κάλεσε μέσω Facebook σε ανοχή προς τους μουσουλμάνους και σημείωσε ότι οι αμερικανοί πρέπει να σταθούν μαζί για να ανατρέψουν τους τρομοκράτες και να αποφευχθεί η δαιμονοποίηση μιας θρησκείας 1,6 δισεκατομμυρίων ανθρώπων.

 

Το μήνυμα της με αφορμή τη σφαγή από ένοπλο στο γκέι κλάμπ Pulse,  επικεντρώθηκε στην ανάγκη για αποδοχή και τη συνεχή επιβεβαίωση των δικαιωμάτων των λεσβιών, γκέι, αμφισεξουαλικών και τρανσέξουαλ Αμερικανών.

 

"Θέλω να το πω αυτό σε όλους τους ΛΟΑΤ που θρηνούν σήμερα στη Φλόριντα και σε ολόκληρη τη χώρα μας: Έχετε εκατομμύρια συμμάχων στο πλευρό σας. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Να είμαστε υπερήφανοι. Δεν υπάρχει καλύτερη επίπληξη στους τρομοκράτες και σε όλους εκείνους που μισούν », έγραψε.

 

Ο πρώην υπουργός κάλεσε τους αμερικανούς να απομακρυνθούν από τυχόν αντίποινα και ισλαμοφοβικές πράξεις, καθώς στατιστικές για την εγκληματικότητα δείχνουν ότι τα εγκλήματα μίσους τριπλασιάστηκαν  μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι και το Σαν Μπερναρντίνο.

 

" Δεν μπορούμε να δαιμονοποιούμε το μουσουλμανικό λαό. Η φλεγμονώδης αντι-μουσουλμανική ρητορική πονάει τη συντριπτική πλειοψηφία των μουσουλμάνων που αγαπούν την ελευθερία και μισούν την τρομοκρατία", έγραψε επίσης η Κλίντον.

 

Από την άλλη πλευρά ο Τράμπ φαίνεται να ακολουθεί αντίθετο δρόμο. Η πιο πρόσφατη πρόταση του είναι να τιμωρούνται οι αμερικανοί που δεν αναφέρουν ύποπτη δραστηριότητα από φίλους ή γείτονες.

 

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ