Σε εγχείρηση καρδιάς υποβάλλεται σήμερα ο Μπερλουσκόνι

Σε εγχείρηση καρδιάς υποβάλλεται σήμερα ο Μπερλουσκόνι Facebook Twitter
0

Ιταλοί καρδιοχειρουργοί άρχισαν σήμερα το πρωί την εγχείρηση ανοικτής καρδιάς στον πρώην πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι για την αντικατάσταση της αορτικής βαλβίδας, ανακοίνωσε το νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε του Μιλάνου.

"Στις 8.00 σήμερα το πρωί (9.00 ώρα Ελλάδας) άρχισε η εγχείρηση για την αντικατάσταση της αορτικής βαλβίδας του προέδρου Σίλβιο Μπερλουσκόνι", αναφέρει η ανακοίνωση.

Η εγχείρηση αναμένεται να διαρκέσει τέσσερις ώρες, μετά ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι θα μεταφερθεί στη μονάδα εντατικής θεραπείας όπου θα μείνει δύο ημέρες και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η περίοδος της ανάρρωσής του για μερικές εβδομάδες.

Η εγχείρηση πραγματοποιείται υπό τον δρα Οτάβιο Αλφιέρι, επικεφαλής της καρδιοχειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου.

Σε εγχείρηση καρδιάς υποβάλλεται σήμερα ο Μπερλουσκόνι Facebook Twitter

Νωρίς το πρωί η νεαρή σύντροφος του πρώην πρωθυπουργού, η Φραντσέσκα Πασκάλε, έδειχνε συγκινημένη, κρατούσε ένα μαντήλι στο χέρι, όπως διακρινόταν από το παράθυρο του δωματίου του δισεκατομμυριούχου. Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, τα παιδιά του Μπερλουσκόνι είναι επίσης εκεί.

Ο 79χρονος ηγέτης της ιταλικής κεντροδεξιάς και μεγιστάνας του Τύπου εισήχθη στις 7 Ιουνίου στο νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε με καρδιακή ανεπάρκεια, και έπειτα από οξύ καρδιακό επεισόδιο που υπέστη και παραλίγο να του κοστίσει τη ζωή, σύμφωνα με τους γιατρούς.

Σε μια ανάρτησή του στο Facebook, ο Μπερλουσκόνι έγραψε χθες: "Φυσικά ανησυχώ, αλλά και έχω συγκινηθεί πάρα πολύ από τις εκδηλώσεις εκτίμησης, υποστήριξης και μεγάλης στοργής που δέχομαι από παντού, ακόμη και από πολιτικούς εχθρούς".

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Τέλος στο Προστατευτικό Καθεστώς για Αφγανούς – Κίνδυνος Απέλασης για 9.000 Πρόσφυγες

Διεθνή / ΗΠΑ: Τέλος στο καθεστώς προστασίας για Αφγανούς πολίτες – Κίνδυνος απέλασης για 9.000 πρόσφυγες

Η κυβέρνηση Τραμπ, μέσω της Υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας Kristi Noem, τερματίζει το Προστατευτικό Καθεστώς για χιλιάδες Αφγανούς - Οργή από ανθρωπιστικές οργανώσεις και προειδοποιήσεις για μαζικές απελάσεις
LIFO NEWSROOM
Αντόνιο Κόστα: «Αλβανία και Μαυροβούνιο θα μπορούσαν να ενταχθούν στην ΕΕ πριν από τις άλλες χώρες»

Διεθνή / Αντόνιο Κόστα: «Αλβανία και Μαυροβούνιο θα μπορούσαν να ενταχθούν στην ΕΕ πριν από τις άλλες χώρες»

Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί έχουν συχνά υποδείξει το 2030 ως τον στόχο για τις πρώτες εντάξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ιδιαίτερα για την Αλβανία και το Μαυροβούνιο
LIFO NEWSROOM
Οι «δουλειές» της οικογένειας Τραμπ στον Κόλπο και οι επιχειρηματικές συμφωνίες-ρεκόρ 

Διεθνή / Οι «δουλειές» της οικογένειας Τραμπ στον Κόλπο και οι επιχειρηματικές συμφωνίες-ρεκόρ 

Θέρετρα γκολφ, επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα και κρατικά κεφάλαια πυκνώνουν τις σκιές σύγκρουσης ιδιωτικών και δημόσιων συμφερόντων, εν όψει του ταξιδιού του Αμερικανού προέδρου στον Κόλπο
LIFO NEWSROOM
Γιατί το PKK καταθέτει τώρα τα όπλα: Ο «Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος» και το ευρύτερο πλαίσιο για τους Κούρδους

Ανάλυση / Γιατί το PKK καταθέτει τώρα τα όπλα: Ο «Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος» και το ευρύτερο πλαίσιο για τους Κούρδους

Τα αίτια και οι στρατηγικές συνέπειες της απόφασης του PKK να καταθέσει τα όπλα και να διαλύσει την ένοπλη πτέρυγα του, στο πλαίσιο της αλλαγής των γεωπολιτικών ισορροπιών.
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ