ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Το αλλόκοσμο σύννεφο - ρολό στον ουρανό της Ουρουγουάης μοιάζει με εφέ ταινίας

Το αλλόκοσμο σύννεφο - ρολό στον ουρανό της Ουρουγουάης μοιάζει με εφέ ταινίας Facebook Twitter
Credit & Licence: ΝΑSA / Daniela Mirner Eberl
1

Η NASA μοιράζεται καθημερινά με το κοινό μια φωτογραφία από το "μαγευτικό σύμπαν", όπως το αποκαλεί, μαζί με μια μικρή εξήγηση δια χειρός επαγγελματία αστρονόμου για το φαινόμενο. Xθες την τιμητική του είχε ένα άκρως εντυπωσιακό σύννεφο, που απαθανατίστηκε τον Ιανουάριο του 2009 στην Ουρουγουάη. 

Το ασυνήθιστο φαινόμενο που καταγράφηκε στην παραλία Las Olas αποτελεί ένα είδος σύννεφου Arcus, το οποίο ονομάζεται "σύννεφο ρολό".

Τα σπάνια αυτά μακρυά σύννεφα δημιουργούνται συνήθως κοντά σε ψυχρά μέτωπα. Συγκεκριμένα, σχηματίζονται συνήθως όταν ένα καθοδικό ρεύμα από ένα ταχέως κινούμενο μέτωπο καταιγίδας προκαλεί τον υγρό ζεστό αέρα να ανέβει. Όταν αυτό συμβεί ομοιόμορφα, κατά μήκος ενός εκτεταμένου μετώπου, το σύννεφο αυτό μπορεί να πάρει το σχήμα ενός κυλίνδρου.

 

Τα "roll clouds", όπως ονομάζονται, μπορεί στην πραγματικότητα να περιέχουν αέρα που κυκλοφορεί κατά μήκος του μεγάλου οριζόντιου άξονα του νέφους αλλά δεν μπορούν να μετατραπούν σε ανεμοστρόβιλο. 

1

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια