Άνδρας ζούσε επί 555 ημέρες με τεχνητή καρδιά σε σακίδιο πλάτης περιμένοντας για μεταμόσχευση

Άνδρας ζούσε επί 555 ημέρες με τεχνητή καρδιά σε σακίδιο πλάτης περιμένοντας για μεταμόσχευση Facebook Twitter
0

Ένας 25χρονος άνδρας από το Michigan ζούσε με μια τεχνητή καρδιά σε σακίδιο πλάτης  για 555 ημέρες πριν υποβληθεί σε επιτυχή μεταμόσχευση καρδιάς.

Το 2014 ο Stan Larkin έγινε ο πρώτος ασθενής στην πολιτεία που πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, έχοντας μαζί του το SynCardia - μια προσωρινή εξωτερική τεχνητή καρδιά που χρησιμοποιείται όταν και οι δυο πλευρές της καρδιάς αποτυγχάνουν και οι πιο κοινές συσκευές καρδιάς δεν είναι αρκετές για να κρατήσουν στη ζωή τους ασθενείς.

Ο αδελφός του 25χρονου  Dominique ωφελήθηκε επίσης από μια παρόμοια συσκευή για μερικές εβδομάδες, ενώ περίμενε μια μεταμόσχευση.

Ως έφηβοι, τα δύο αδέλφια είχαν διαγνωστεί με οικογενή καρδιομυοπάθεια, ένα γενετικό τύπο καρδιακής νόσου που μπορεί να χτυπήσει φαινομενικά υγιείς ανθρώπους χωρίς προειδοποίηση, προκαλώντας καρδιακή ανεπάρκεια.

Ο καρδιοχειρουργός Jonathan Haft από το Πανεπιστήμιο του Michigan είπε και οι δύο άνδρες ήταν πολύ άρρωστοι όταν είχαν εισαχθεί στη μονάδα εντατικής θεραπείας και ότι το προσωπικό αποφάσισε ότι αυτή η συσκευή θα ήταν  η καλύτερη επιλογή για να γεφυρώνει το χρονικό διάστημα πριν από την μεταμόσχευση τους.

Ο Haft εξήγησε ότι ο Stan Larkin πραγματικά έφτασε τη συσκευή στα  όρια της, συνεχίζοντας να παίζει μπάσκετ, ενώ την έφερε σε σακίδιο στην πλάτη του.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ