ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Iράν: Διεθνής ποδοσφαιριστής τιμωρείται επειδή ήταν ντυμένος σαν Μπομπ Σφουγγαράκης

Iράν: Διεθνής ποδοσφαιριστής τιμωρείται επειδή ήταν ντυμένος σαν Μπομπ Σφουγγαράκης Facebook Twitter
0

Ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής ο οποίος έχει εκπροσωπήσει την εθνική ομάδα του Ιράν, τιμωρήθηκε για έξι μήνες από την επιτροπή ηθικής της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου της χώρας, επειδή σε ιδιωτική εμφάνιση του φορούσε παντελόνι που θύμιζε τη γνωστή παιδική σειρά Μπομπ Σφουγγαράκης.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Guardian, που επικαλείται το πρακτορείο Asriran, ο 29χρονος Sosha Makani, τερματοφύλακας της ομάδας της Περσέπολης,  τιμωρήθηκε επειδή το «φωτεινό κίτρινο» παντελόνι του θεωρήθηκε ακατάλληλο.

Ένα ανώνυμο μέλος της επιτροπής ηθικής ανέφερε ότι ο Makani αρνήθηκε να απολογηθεί στην ομοσπονδία για  το θέμα, παρά το γεγονός ότι έχει κληθεί. «Πήραμε αυτήν την απόφαση λόγω της εμφάνισής του και τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει για την κοινωνία", ανέφερε.

Ακτιβιστές καταγγέλλουν ότι αυτή η αυξανόμενη ευαισθησία των αρχών για την ένδυση  και την εμφάνιση ισοδυναμεί με εισβολή στην ιδιωτική ζωή των ανθρώπων.

Πρόσφατα εξόργισε τους σκληροπυρηνικούς μια φωτογραφία της διάσημης ηθοποιού Taraneh Alidoosti, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Τεχεράνη, στην οποία η ηθοποιός φαίνεται με ένα φεμινιστικό  τατουάζ στο αριστερό της χέρι. Ορισμένοι ζήτησαν να της απαγορευτεί η εμφάνιση στον κινηματογράφο.

Ιρανοί χρήστες αντέδρασαν με σαρκαστικό χιούμορ και οργή στην απόφαση. Κάποιος έγραψε ότι ο ποδοσφαιριστής είναι τυχερός γιατί θα μπορούσε να φοράει το εσώρουχο του Σφουγγαράκη, οπότε θα είχε καταδικαστεί σε θάνατο.

"Η εμφάνιση του ήταν απαίσια, αλλά είχε το δικαίωμα να βάλει ό,τι θέλει," είπε ένας άλλος χρήστης.

Ένας σχολιαστής έγραψε στην ιστοσελίδα Asriran ότι ενώ οι διεθνείς ομοσπονδίες διερευνούν υποθέσεις οικονομικής διαφθοράς, η αντίστοιχη ιρανική ασχολείται με τα χτενίσματα ή τα ρούχα των παικτών.

0

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζελένσκι: «Δεν πιστεύω ότι η Ουκρανία θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ ενόσω διαρκεί ο πόλεμος»

Διεθνή / Ζελένσκι: «Δεν πιστεύω ότι η Ουκρανία θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ ενόσω διαρκεί ο πόλεμος»

«Όταν προσκαλούμε μια χώρα να ενταχθεί στo NATO, δεν χρειαζόμαστε απλώς μια πλειοψηφία, αλλά την τέλεια συμφωνία μεταξύ και των 32 μελών» δήλωσε από την πλευρά του ο Γενς Στόλτενμπεργκ
NEWSROOM