Κίνα: Οι μαθητές που αντιγράφουν στις εξετάσεις κινδυνεύουν ακόμη και με επτά χρόνια φυλάκιση

Κίνα: Οι μαθητές που αντιγράφουν στις εξετάσεις κινδυνεύουν ακόμη και με επτά χρόνια φυλάκιση Facebook Twitter
0

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, που επικαλείται το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Κίνας, οι μαθητές που συμμετέχουν φέτος στις εισαγωγικές εξετάσεις για τα πανεπιστήμια της χώρας αντιμετωπίζουν για πρώτη φορά το ενδεχόμενο φυλάκισης σε περίπτωση που πιαστούν να αντιγράφουν.

Όσοι μαθητές αντιγράψουν και γίνουν αντιληπτοί από τους εξεταστές μπορεί να καταδικαστούν ακόμη και σε επτά χρόνια φυλακή ή και σε τριετή αποκλεισμό από τις εισαγωγικές εξετάσεις, με βάση το νόμο για τα ποινικά αδικήματα, όπως αποκάλυψε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Xinhua.

«Οι εκπαιδευτικές αρχές πιστεύουν ότι φέρνοντας τους μαθητές μπροστά στο φάσμα μιας σκληρής τιμωρίας, θα μπορέσουν να προφυλάξουν το κύρος των εξετάσεων, θεσμό που παίζει σημαντικό ρόλο στην απονομή κοινωνικής δικαιοσύνης» πρόσθεσε το αγγλόφωνο tabloid «Global Times».

Ο υπουργός Παιδείας και η αστυνομία έχουν επανειλημμένα προτρέψει τις τοπικές κυβερνήσεις να αντιμετωπίσουν με σοβαρότητα το ζήτημα, ενώ καταβάλλουν συστηματικές προσπάθειες για να περιορίσουν τις πωλήσεις ασύρματων συσκευών που χρησιμοποιούνται συχνά για την αντιγραφή στις εξετάσεις, καθώς και την πρακτική να προσέρχονται στις αίθουσες των εξετάσεων αντικαταστάτες των υποψηφίων, τονίζει το πρακτορείο Xinhua.

Οι εισαγωγικές εξετάσεις για τα πανεπιστήμια που ξεκίνησαν την Τρίτη, αποτελούν μία περίοδο μεγάλου στρες στην Κίνα, καθώς εκατομμύρια μαθητές διαγωνίζονται για έναν πολύ περιορισμένο αριθμό θέσεων.

Φέτος, στις εξετάσεις που είναι περισσότερο γνωστές ως «gaokao» συμμετέχουν 9,4 εκατομμύρια μαθητές σε όλη τη χώρα.

Με στοιχεία από το Reuters

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM