Δεκάδες πτώματα μεταναστών ξεβράστηκαν στις ακτές της Λιβύης

Δεκάδες πτώματα μεταναστών ξεβράστηκαν στις ακτές της Λιβύης Facebook Twitter
1

Σε τουλάχιστον 85 ανέρχονται τα πτώματα των μεταναστών, που πνίγηκαν προσπαθώντας να διασχίσουν την Μεσόγειο και ξεβράστηκαν στις ακτές της Λιβύης, κοντά στην δυτική πόλη Ζουάρα, δήλωσε σήμερα, σε νεότερη ενημέρωση, ο αλ Χαμίς αλ Μποσάιφι, αξιωματούχος του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου.


Όπως τόνισε, οι περισσότεροι από τους μετανάστες φέρεται να προέρχονται απο την υποσαχάρια Αφρική, αν και τα πτώματα ήταν σε αποσύνθεση και δεν είναι σαφές πότε πνίγηκαν.


Μια ραγδαία αύξηση στις αναχωρήσεις μεταναστών από τις ακτές της βόρειας Αφρικής προς την Ιταλία είχε ως αποτέλεσμα εκατοντάδες νεκρούς την προηγούμενη εβδομάδα.


Πολλά από τα πλοιάρια πιστεύεται ότι αναχωρούν από τις ακτές που βρίσκονται γύρω από τις πόλεις της Λιβύης Ζουάρα και Σαμπράθα στα δυτικά.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κίνα: Απαντά με στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν στον απόηχο της ορκωμοσίας του νέου προέδρου

Διεθνή / Κίνα: Απαντά με στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν στον απόηχο της ορκωμοσίας του νέου προέδρου

Το Πεκίνο παρουσιάζει τις ασκήσεις ως «αυστηρή τιμωρία» του Λάι Τσινγκ-Τε - Θεώρησαν πως ο λόγος που εκφώνησε στην ορκωμοσία του ισοδυναμούσε με αναγγελία της ανεξαρτησίας της Ταϊβάν
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Μα δεν ειναι φοβερο : χιλιαδες νεκροι μεταναστες τα τελευταια δυο χρονια στη Μεσογειο ομως με εξαιρεση ενα σχετικα μικρο περσινο αρθρο στους ΝΥΤ, ακομη να δω αρθρο που να εξηγει αναλυτικα, χωρα με χωρα, τα νουμερα και λογους μεταναστευσης, περαν της προσφυγιας απο πολεμους, αυτων των ανθρωπων. Θα ηθελα παντως να αναφερω τα δυο καλυτερα βιβλια στο ζητημα Μεταναστευση, δυο βιβλια πραγματικοι θρυλοι, το πρωτο του γνωστου Βραζιλιανου Σεμπαστιαο Σαλγκαδο απο το 2000, το "Migrations" με ενθετη μπροσουρα που εξηγει τους λογους για τη Μεταναστευση στην πρωτη δεκαετια του μεταψυχροπολεμου και το κλασσικο "Forced Out" του 1989 της πρωτοποριακης αμερικανιδας εντιτορ Καρολ Κισμαρικ, ενα soft cover με φωτος απο τα αρχεια δεκαδων πρακτορειων.