Η Victoria Hislop γράφει «για την τραγωδία της αγαπημένης της Ελλάδας»

Η Victoria Hislop γράφει «για την τραγωδία της αγαπημένης της Ελλάδας» Facebook Twitter
0

Η συγγραφέας του επιτυχημένου βιβλίου «Το Νησί» το οποίο μεταφέρθηκε στη συνέχεια και σε τηλεοπτική σειρά, γράφει για το πως βλέπει την κατάσταση στην Ελλάδα μέσα από τα μάτια της.

Σύμφωνα με τη Daily Telegraph, η διάσημη βρετανίδα που έχει σπίτι στην Κρήτη δηλώνει πως πληρώνει κανονικά τους φόρους, ενώ ως ένδειξη υποστήριξης στην ελληνική οικονομία δεν σκοπεύει να "φυγαδεύσει" τις καταθέσεις της στο εξωτερικό. Η ίδια εκφράζει ένα είδος ανακούφισης που δεν έχει το δικαίωμα να ψηφίσει καθώς δεν θέλει να είναι μέρος μιας άκρως εκτεταμένης κατάστασης.

Η Victoria Hislop, υποστηρίζει ότι έχει μάθει αρκετά καλά ελληνικά ώστε να είναι σε θέση να βγαίνει στην τηλεόραση, ενώ περιγράφοντας, μια βόλτα σε ένα αγαπημένο της εστιατόριο στην Αθήνα, παρουσιάζεται σοκαρισμένη από τη μείωση της πελατείας. Η ίδια υποστηρίζει πως η κοσμοσυρροή στα μαγαζιά είναι περασμένο μεγαλείο. 

Το μόνο μέρος που υπάρχει ακόμα κόσμος, είναι τα bars όπου οι άνθρωποι συζητούν για τα πολιτικά. Η ίδια δεν διστάζει να εκθέσει και μαρτυρίες φίλων της, οι οποίοι της μεταφέρουν τη δραματική κατάσταση της ελληνικής ανεργίας.  Χαρακτηριστικό γεγονός είναι η απότομη και βίαια πτώση των μισθών των ελλήνων φίλων της.

Η συγγραφέας, εκφράζει την ανακούφισή της για την κατάπαυση της βίας στο κέντρο της Αθήνας, καθώς πριν από τρεις μήνες έζησε από κοντά τη φρίκη των επεισοδίων και των δακρυγόνων.

Όσον αφορά τους Έλληνες, τους χαρακτηρίζει ως «περήφανο λαό, που αισθάνεται ταπεινωμένος με αυτά που του έχουν συμβεί».

Ολόκληρο το άρθρο υπάρχει έδω.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραήλ: Ο ακροδεξιός Γκάντζ ακυρώνει την ομιλία παραίτησης μετά από τη διάσωση ομήρων

Διεθνή / Ισραήλ: Ο Μπενι Γκάντζ ακυρώνει την ομιλία παραίτησης μετά από τη διάσωση ομήρων

Η ανακοίνωση του Μπένι Γκαντς έρχεται μετά την επιτυχημένη στρατιωτική επιχείρηση, κατά την οποία οι αμυντικές δυνάμεις του Ισραήλ και η Σιν Μπετ διέσωσαν τέσσερις ομήρους στη Νουσεϊράτ στη Γάζα
NEWSROOM