Το πρώτο κρούσμα μικροκεφαλίας σε νεογέννητο στις ΗΠΑ

Το πρώτο κρούσμα μικροκεφαλίας σε νεογέννητο στις ΗΠΑ Facebook Twitter
0

Το πρώτο κρούσμα μικροκεφαλίας σε νεογέννητο, ασθένεια που σχετίζεται  με τον ιό Ζίκα, σημειώθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Συγκεκριμένα, το περιστατικό σημειώθηκε στο New Jersey και το επιβεβαίωσαν οι γιατροί του Πανεπιστημίου Hackensack.

Η γυναίκα ζεί στην Ονδούρα και βρισκόταν για διακοπές στις ΗΠΑ. Οι γιατροί διαπίστωσαν ενδοκρανιακές επιπλοκές στο παιδί και επιβεβαίωσαν το κρούσμα Ζίκα, όταν εισήχθη στη μονάδα υψηλού κινδύνου σε νοσοκομείο του Νιου Τζέρσεϋ.

Η θεία του είπε στο FoxNews.com, ότι η μητέρα δεν είναι σε καλή κατάσταση συναισθηματικά μετά τη γέννηση του παιδιού της.

Το Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών, δήλωσε ότ, στις  19 Μαΐου, υπήρχαν 168 γυναίκες στις ηπειρωτικές ΗΠΑ που ήταν έγκυες και επιβεβαιώθηκε ότι είχαν προσβληθεί από τον ιό. Σχεδόν 600 περιπτώσεις Ζήκα έχουν διαγνωστεί στις ΗΠΑ, με όλους τους πάσχοντες να έχουν ταξιδέψει σε ένα μολυσμένο χώρας.

Την Τρίτη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ενημέρωσε ότι θα  συστήσει στα ζευγάρια που που έχουν βρεθεί σε πληγείσες από το Ζίκα περιοχές να περιμένουν τουλάχιστον οκτώ εβδομάδες πριν προσπαθούν να συλλάβουν, ώστε να διασφαλιστεί ότι ο ιός έχει φύγει από το σώμα τους.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ