Φόβοι για νέα, μεγάλη τραγωδία στη Μεσόγειο: Αγνοούνται περισσότεροι από 700 πρόσφυγες

Φόβοι για νέα, μεγάλη τραγωδία στη Μεσόγειο: Αγνοούνται περισσότεροι από 700 πρόσφυγες Facebook Twitter
1

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ιταλία υποστηρίζει πως πάνω από 700 πρόσφυγες και μετανάστες είναι πολύ πιθανό να έχουν πνιγεί στη Μεσόγειο, στα νότια της γειτονικής χώρας, στην προσπάθεια τους να φτάσουν στην Ευρώπη.

Η εκπρόσωπος του Οργανισμού Carlotta Sami μιλώντας σήμερα μέσω τηλεφώνου με το πρακτορείο Associated Press είπε πως τουλάχιστον 100 άνθρωποι αγνοούνται από την Τετάρτη έπειτα από ανατροπή βάρκας δουλεμπόρων, ενώ το ίδιο συμβαίνει με περίπου 550 ανθρώπους σε άλλο ναυάγιο που σημειώθηκε μία μέρα μετά.

Όπως τονίζει η Sami, η δεύτερη βάρκα, στην οποία επέβαιναν 670 άνθρωποι συνολικά, δεν είχε μηχανή και γι' αυτό ρυμουλκούνταν από μία άλλη βάρκα πριν ανατραπεί. 25 άνθρωποι κατάφεραν να γλυτώσουν, ενώ 79 διασώθηκαν από πλοία του λιμενικού που περιπολούσαν στην περιοχή. 15 άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί.

Την Παρασκευή ανασύρθηκαν ακόμη 45 σοροί από νέο ναυάγιο, με πολλούς από τους επιβαίνοντες να παραμένουν αγνοούμενοι.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Διεθνή / Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Η ανακοίνωση του γραφείου του Ισραηλινού πρωθυπουργού μετά την παρουσίαση οδικού χάρτη για την κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα
NEWSROOM
Ρωσία: Επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Διεθνή / Ρωσία: Nέα επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Η χώρα έχει εντείνει τις επιθέσεις εναντίον των ουκρανικών ενεργειακών υποδομών - Συνεχείς διακοπές ρεύματος, περιορισμοί στη χρήση του και σοβαρές ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης
NEWSROOM