Νέοι επιχειρηματίες ξαναχτίζουν την Ελλάδα

Νέοι επιχειρηματίες ξαναχτίζουν την Ελλάδα Facebook Twitter
0

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, μπορεί η Ελλάδα να βρίσκεται εν μέσω κρίσης, οι φόροι να είναι υψηλοί, αλλά αυτό δεν εμποδίζει νεαρούς επιχειρηματίες να μένουν στην Ελλάδα και να καινοτομούν.

Ένας εξ αυτών είναι ο Πάνος Ζαμάνης, ο οποίος υποστηρίζει πως πριν από πέντε χρόνια η λέξη «εκκίνηση ήταν απαγορευμένη». Ο ίδιος είναι αντιπρόεδρος της εταιρείας Hellenic Start-Up Association, η οποία στηρίζει την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα. Λειτουργεί για σχεδόν ένα χρόνο και τα μέλη της φτάνουν τα 1.000. Πριν από πέντε χρόνια η λέξη «επιχείρηση» ήταν απαγορευτική όπως υποστηρίζει ο ίδιος, ενώ όταν η κυβέρνηση προσπαθούσε να στηρίξει τον ιδιωτικό τομέα, υπήρχαν έντονες αντιδράσεις.

Τέλος ο κ. Ζαμάνης πιστεύει πως η κρίση ανέπτυξε τα ένστικτα για τη ζωή. Οι άνθρωποι είτε θα αναγκαστούν να δώσουν μάχη, είτε να πάρουν το πρώτο αεροπλάνο και να φύγουν.

Ένα ακόμη άτομο που αντιστέκεται στις σημερινές απαισιόδοξες συνθήκες είναι ο Σταύρος Μεσσίνης, ο οποίος λειτουργεί τη Colab, προσφέροντας φτηνά γραφεία και δωρεάν συμβουλές στους επιχειρηματίες.

«Οι Έλληνες σκέφτονται, τώρα με διαφορετικό τρόπο. Οι περισσότεροι άνθρωποι έρχονται εδώ, ψάχνοντας για συμβουλές, διότι είναι περισσότερο καινοτόμοι. Κάθε μέρα ένα καινούργιο project περνάει το κατώφλι της πόρτας» υποστήριξε ο ίδιος.

Μπορεί ένα ελπιδοφόρο μέτωπο κατά της κρίσης, να έχει ανοίξει, αλλά αυτό σύμφωνα με τον επιχειρηματικό κόσμο, δεν θα είναι εφικτό χωρίς την Ευρώπη. Παράλληλα οι επιχειρηματίες υποστηρίζουν πως τα μέτρα λιτότητας δεν βοηθούν καθόλου την ανάπτυξη.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM