Έφοδος 100 αστυνομικών στα γραφεία της Google στο Παρίσι

Έφοδος 100 αστυνομικών στα γραφεία της Google στο Παρίσι Facebook Twitter
0

Η γαλλική αστυνομία έκανε έφοδο στα γραφεία της Google στο Παρίσι, στο πλαίσιο μιας έρευνας για φορολογική απάτη, αναφέρει η εφημερίδα Le Parisien.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, από τις 5 το πρωί περίπου 100 αστυνομικοί της φορολογικής αστυνομίας «ξεσκονίζουν» τα λογιστικά του γίγαντα του διαδικτύου, με την υποστήριξη πέντε δικαστών της δίωξης οικονομικών εγκλημάτων.

Οι γαλλικές αρχές ισχυρίζονται ότι η Google δεν έχει καταβάλει περίπου 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ σε φόρους, σύμφωνα με μια πηγή κοντά στην υπόθεση.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η επιχείρηση έγινε με πλήρη μυστικότητα για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο διαρροών.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιανουάριο, η Google ήρθε σε συμφωνία με το βρετανικό Υπουργείο Οικονομικών και πλήρωσε 130 εκατομμύρια λίρες (185 εκατομμύρια δολάρια) σε οφειλόμενους φόρους στη χώρα για την περίοδο μεταξύ του 2005 και του 2015.

Ο αμερικανικός κολοσσός πλήρωνε ελάχιστον φόρο χρησιμοποιώντας ως ευρωπαϊκή έδρα την Ιρλανδία, όπου η φορολογική επιβάρυνση είναι πολύ μικρότερη. 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ