No.1

Υπάρχει μια χώρα στην οποία κανένας Ευρωπαίος δε θέλει να ζήσει - Μαντέψτε ποια...

Υπάρχει μια χώρα στην οποία κανένας Ευρωπαίος δε θέλει να ζήσει - Μαντέψτε ποια... Facebook Twitter
19

Υπάρχει μια χώρα στην οποία κανένας Ευρωπαίος δε θέλει να ζήσει - Μαντέψτε ποια... Facebook Twitter

Το 2015 υπήρξε ιδιαιτέρως ταραχώδες για την Ευρώπη: δύο τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία, η οικονομία της Ελλάδας έπεσε σε βαθιά ύφεση και ένας πρωτοφανής αριθμός προσφύγων έφτασε στα παράλια της ηπείρου. Και με την προοπτική ενός Brexit τον επόμενο μήνα, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το τι επιφυλάσσει το 2016.

Με δεδομένο όλο αυτό το δράμα, πως πιστεύουν όμως οι κάτοικοι της Ευρώπης πως είναι η ζωή οπουδήποτε αλλού στην ήπειρο, εκτός από την χώρα που ζουν; Το Πανεπιστήμιο της Γενεύης πραγματοποίησε σχετική έρευνα, όπου ζήτησε σε πολίτες από εννιά ευρωπαϊκές χώρες να βαθμολογήσουν από το 1 ως το 9 τις συνθήκες διαβίωσης στην πατρίδα τους κι εκείνες σε γειτονικές τους χώρες.

Τα αποτελέσματα; Καημένη Ελλάδα, καημένοι Έλληνες...

Παραδόξως, η χώρα εκείνη που καταφέρνει να υπερνικήσει τις υπόλοιπες δεν είναι καν μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ελβετία έχει από καιρό χτίσει την φήμη του φορολογικού παραδείσου και μιας από τις πιο εύρωστες οικονομικά στον κόσμο. Βέβαια εφαρμόζει περιοριστικές πολιτικές απέναντι στους πρόσφυγες, κάτι που έγινε αντικείμενο έντονη κριτικής πέρυσι από τα Ηνωμένα Έθνη.

Όσο για την Ελλάδα, η χρεοκοπημένη της οικονομία την έχει βάλει στο χείλος της καταστροφής από το 2010, παρά τα τρία πακέτα διάσωσης έκτοτε. Σύμφωνα με το Quartz που μεταδίδει την είδηση, η χώρα έχει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στην Ευρώπη, αφού το 1/4 των πολιτών είναι χωρίς δουλειά. Συν τοις άλλοις, είναι και το μεγαλύτερο θύμα της προσφυγικής κρίσης, με εκατοντάδες πρόσφυγες να έχουν φτάσει στη Λέσβο. 

Η έρευνα διαπίστωσε επίσης πως μόνο το 1/3 των ερωτηθέντων σε Ελλάδα και Ιταλία θεωρούν πως τα επίπεδα διαβίωσής τους ήταν καλύτερα από εκείνα των γονιών τους, σε αντίθεση με την πλειονότητα των ερωτηθέντων στη βόρεια Ευρώπη και χώρες όπως η Γερμανία, η Σουηδία και η Μεγάλη Βρετανία. 

Όσον αφορά στο αν η οικονομία θα βελτιωθεί μελλοντικά, οι πιο αισιόδοξες χώρες ήταν Μεγάλη Βρετανία και Ισπανία και πιο απαισιόδοξη η Γαλλία. 

19

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μελέτη UCLA: Η κυβέρνηση Τραμπ αφαίρεσε LGBTQ+ ερωτήσεις από 360 ομοσπονδιακές έρευνες

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ αφαίρεσε ερωτήσεις περί σεξουαλικού προσανατολισμού από 360 ομοσπονδιακές έρευνες

Μελέτη του UCLA Williams Institute συνδέει τις αλλαγές με το εκτελεστικό διάταγμα του 2025 για τον ορισμό του φύλου σε ομοσπονδιακό επίπεδο και προειδοποιεί ότι η απουσία δεδομένων SOGI ενδέχεται να επηρεάσει την καταγραφή ανισοτήτων και τη χάραξη πολιτικών για LGBTQ+ κοινότητες.
THE LIFO TEAM
ΝΤΑΒΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΙΝ ΜΠΟΡΓΚΕ ΜΠΡΕΝΤΕ

Διεθνή / Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: Παραιτείται ο CEO μετά από έρευνα για τις σχέσεις του με τον Τζέφρι Επσταϊν

Η αποχώρησή του από τον φορέα που διοργανώνει το ετήσιο συνέδριο στο Νταβός έρχεται λιγότερο από έναν μήνα μετά τη δημοσιοποίηση νέας δέσμης εγγράφων που συνδέονται με την υπόθεση Έπσταϊν
THE LIFO TEAM
ΑΝΤΡΙΟΥ ΣΥΛΛΗΨΗ ΣΑΡΑ ΦΕΡΓΚΙΟΥΣΟΝ

Διεθνή / Τι ακολουθεί για τον Άντριου μετά τη σύλληψή του και πού βρίσκεται η Σάρα Φέργκιουσον;

Bιογράφος της βασιλικής οικογένειας τονίζει ότι η «κηλίδα» των πράξεων του Άντριου επηρεάζει και υπονομεύει συνολικά τη μοναρχία, κάτι πρωτοφανές για τη σύγχρονη εποχή
THE LIFO TEAM
Αρχεία Έπσταϊν: Η οικογένεια του Στίβεν Χόκινγκ υποστηρίζει ότι οι γυναίκες στη φωτογραφία ήταν φροντίστριές του

Διεθνή / Αρχεία Έπσταϊν: Η οικογένεια του Στίβεν Χόκινγκ υποστηρίζει ότι οι γυναίκες στη φωτογραφία ήταν φροντίστριές του

Το όνομα του καθηγητή αναφέρεται περισσότερες από 250 φορές στα εκατομμύρια emails και έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης στο πλαίσιο της έρευνας για τον Έπσταϊν
THE LIFO TEAM
ΕΠΣΤΑΙΝ ΤΡΑΜΠ ΕΓΓΡΑΦΑ

Διεθνή / «Θα τα εξετάσουμε ξανά»: Τι περιείχαν τα αρχεία Έπσταϊν για τον Τραμπ που φέρεται να έκρυψαν

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης δημοσιοποίησε στις 30 Ιανουαρίου «περισσότερες από τρία εκατομμύρια σελίδες», από τα αρχεία Έπσταϊν, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση Τραμπ εκπλήρωσε έτσι τη νομική υποχρέωσή της
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ

Διεθνή / Το Ιράν κατηγορεί τις ΗΠΑ για «εκστρατεία παραπληροφόρησης» ενόψει των αυριανών συνομιλιών στη Γενεύη

Εκπρόσωποι των δύο χωρών θα συναντηθούν αύριο στη Γενεύη - Ο Τραμπ έχει δηλώσει επανειλημμένα πως εάν δεν καταλήξουν σε συμφωνία δεν θα διστάσει να επιτεθεί στο Ιράν
THE LIFO TEAM