Εl Mundo: Σύγχυση για την τραγωδία-Διάσταση απόψεων για το τι συνέβη στο αεροσκάφος της EgyptAir

Εl Mundo: Σύγχυση για την τραγωδία-Διάσταση απόψεων για το τι συνέβη στο αεροσκάφος της EgyptAir Facebook Twitter
0

Σύγχυση επικρατεί ως προς το τι συνέβη στην πτήση της EyptAir από Παρίσι προς Κάιρο με 66 επιβαίνοντες, αλλά και διάσταση απόψεων, όπως προκύπτει από τις ανακοινώσεις των ιατροδικαστών και τις δηλώσεις των ερευνητών που εξετάζουν τα συντρίμμια.

 Η διάσταση αυτή καλύπτεται εκτενώς από ξένα ΜΜΕ, όπως η El Mundo, καθώς ο επικεφαλής της εγκληματολογικής υπηρεσίας της Αιγύπτου δήλωσε ότι από την εξέταση των λειψάνων που είχαν πολύ μικρό μέγεθος-«δεν υπήρχε ούτε ένα ολόκληρο μέρος  σώματος όπως κεφάλι ή χέρι», είπε χαρακτηριστικά-συμπεραίνεται ότι είναι πιθανόν να υπήρξε έκρηξη στο αεροσκάφος.

Από την πλευρά τους όμως οι ερευνητές, δηλώνουν ότι δεν έχουν μέχρι στιγμής ενδείξεις ότι κάποια βόμβα εξερράγη την ώρα της πτήσης.

Συντρίμμια του αεροσκάφους, όπως και ανθρώπινα λείψανα και προσωπικά αντικείμενα έχουν βρεθεί στη θάλασσα βόρεια της Αλεξάνδρειας, ωστόσο συνεχίζεται η έρευνα για τα μαύρα κουτιά που αναμένεται να ρίξουν κάποιο φως στην υπόθεση.

Ο αιγύπτιος Γενικός Εισαγγελέας Nabil Sadek, υπεύθυνος για την υπόθεση, ζήτησε από τον Γάλλο ομόλογό του για του παράσχει κάθε δυνατή τεκμηρίωση σχετικά με την περίοδο κατά την οποία το αεροσκάφος ήταν στο αεροδρόμιο Charles de Gaulle στο Παρίσι και στον γαλλικό εναέριο χώρο.

Ζήτησε επίσης από τις ελληνικές αρχές, τις συνομιλίες μεταξύ των Ελλήνων ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας και των πιλότων του μοιραίου αεροσκάφους. 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM