Mε υποβρύχιο αναζητά η Αίγυπτος το αεροσκάφος της EgyptAir

Mε υποβρύχιο αναζητά η Αίγυπτος το αεροσκάφος της EgyptAir Facebook Twitter
0

Η Αίγυπτος ανέπτυξε σήμερα ένα υποβρύχιο για να αναζητήσει το αεροπλάνο της Egyptair που συνετρίβη σε περιοχή της Μεσογείου όπου τα νερά είναι πολύ βαθιά, ανακοίνωσε ο πρόεδρος Φάταχ αλ-Σίσι, προειδοποιώντας ότι οι έρευνες για την καταστροφή θα πάρουν καιρό.

Στις πρώτες δημόσιες δηλώσεις του για τη συντριβή του Airbus 320 που σημειώθηκε την Πέμπτη με αποτέλεσμα τον θάνατο και των 66 επιβαινόντων, ο Σίσι δήλωσε επίσης ότι εξακολουθούν να εξετάζονται όλα τα πιθανά σενάρια και προειδοποίησε να μην εξάγονται βιαστικά συμπεράσματα.

"Ερευνητικός εξοπλισμός μεταφέρθηκε χθες από το υπουργείο Πετρελαίου, έχουν ένα υποβρύχιο που μπορεί να φτάσει 3.000 μέτρα κάτω από τη θάλασσα", δήλωσε ο Σίσι απευθυνόμενος σε υπουργούς και βουλευτές που είχαν συγκεντρωθεί για τα εγκαίνια ενός εργοστασίου λιπασμάτων στο λιμάνι Νταμιέτα (Δαμιέτη).

"Σήμερα κινήθηκε προς την κατεύθυνση της περιοχής της συντριβής του αεροπλάνου, επειδή εργαζόμαστε σκληρά για να ανακτήσουμε τα μαύρα κουτιά".

Τα ύδατα στην περιοχή της Μεσογείου που ερευνάται φθάνουν σε βάθος τα 3.000 μέτρα, με αποτέλεσμα στην επιφάνεια της θάλασσας το σήμα που εκπέμπουν τα μαύρα κουτιά για να εντοπιστούν να είναι στα όρια της εμβέλειάς του.

"Μέχρι τώρα είναι πιθανά όλα τα σενάρια. Παρακαλώ λοιπόν, είναι πολύ σημαντικό να μην μιλάμε και να λέμε ότι υπάρχει ένα συγκεκριμένο σενάριο", δήλωσε ο αιγύπτιος πρόεδρος.

"Αυτό μπορεί να πάρει πολύ χρόνο, αλλά κανένας δεν μπορεί να κρύψει αυτά τα πράγματα. Μόλις υπάρξουν αποτελέσματα, ο κόσμος να ενημερωθεί", πρόσθεσε.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μακρόν προς Τραμπ: Σταματήστε τον εμπορικό πόλεμο – Η Ευρώπη ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις του ΝΑΤΟ

Διεθνή / Μακρόν προς Τραμπ: Σταματήστε τον εμπορικό πόλεμο – Η Ευρώπη ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις του ΝΑΤΟ

Μετά τη συμφωνία για αύξηση των αμυντικών δαπανών στο 5% του ΑΕΠ, ο Γάλλος πρόεδρος καλεί τις ΗΠΑ να τηρήσουν ειρήνη στο εμπόριο. Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την Ισπανία
LIFO NEWSROOM
Ο Πέδρο Σάντσεθ επιμένει ότι οι τρέχουσες αμυντικές δαπάνες είναι «επαρκείς»

Διεθνή / Ο Πέδρο Σάντσεθ επιμένει ότι οι τρέχουσες αμυντικές δαπάνες είναι «επαρκείς»

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, που είχε ζητήσει εξαίρεση της χώρας του από τη δέσμευση για δαπάνες 5% του ΑΕΠ, είδε τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε, να απορρίπτει το αίτημα
LIFO NEWSROOM
Ιράν: Το κοινοβούλιο ψήφισε αναστολή της συνεργασίας με την πυρηνική εποπτική αρχή του ΟΗΕ

Διεθνή / Ιράν: Το κοινοβούλιο ψήφισε αναστολή της συνεργασίας με την πυρηνική εποπτική αρχή του ΟΗΕ

«Ο ΔΟΑΕ αρνήθηκε να καταδικάσει έστω και στο ελάχιστο την επίθεση εναντίον των ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων, ξεπούλησε τη διεθνή του αξιοπιστία», λέει ο  πρόεδρος του κοινοβουλίου
LIFO NEWSROOM