Spiegel: Η Τουρκία στέλνει στην Ευρώπη πρόσφυγες χωρίς μόρφωση ή με προβλήματα υγείας

Spiegel: Η Τουρκία στέλνει στην Ευρώπη πρόσφυγες χωρίς μόρφωση ή με προβλήματα υγείας Facebook Twitter
2

Η Τουρκία στέλνει στην Ευρώπη, στο πλαίσιο της συμφωνίας επαναπροώθησης, χαμηλού μορφωτικού επιπέδου πρόσφυγες, με προβλήματα υγείας, υποστηρίζει σε δημοσίευμα του στο περιοδικό Spiegel.

Σύμφωνα με το περιοδικό, αρκετά ευρωπαϊκά κράτη έχουν ενοχληθεί από την τακτική της Άγκυρας να στέλνει Σύρους πρόσφυγες χωρίς πανεπιστημιακή μόρφωση ή χωρίς εργασιακές δεξιότητες.

Η συντριπτική πλειοψηφία είναι χαμηλού μορφωτικού επιπέδου και χωρίς πτυχίο, ενώ οι Τούρκοι φέρεται να έχουν ακυρώσει και τη μετεγκατάσταση οικογενειών στις οποίες ο πατέρας είναι μηχανικός, γιατρός ή εξειδικευμένος εργάτης.

Η Τουρκία έχει μάλιστα ενημερώσει τον ΟΗΕ, ότι Σύροι ακαδημαϊκοί δεν πρόκειται να ενταχθούν στο πρόγραμμα που προβλέπει ένα Σύρο πρόσφυγα στην Ευρώπη για κάθε Σύρο που επαναπροωθείται στα τουρκικά παράλια.

Επιπλέον, τις τελευταίες εβδομάδες η Τουρκία φέρεται να έχει ακυρώσει τη μετεγκατάσταση αρκετών οικογενειών προσφύγων όπου ο πατέρας ήταν μηχανικός, ιατρός ή ικανός εργάτης.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δικαστής αρνήθηκε να αποσύρει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας σε βάρος του Άλεκ Μπόλντουιν

Διεθνή / Δικαστής αρνήθηκε να αποσύρει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας σε βάρος του Άλεκ Μπόλντουιν

Τον προηγούμενο μήνα, η Χάνα Γκουτιέρες Ριντ, υπεύθυνη για τα όπλα στα γυρίσματα της ταινίας, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 18 μηνών για ανθρωποκτονία εξ αμελεία
NEWSROOM