Οι Ουκρανοί αποκαθηλώνουν σοβιετικά σύμβολα και αλλάζουν ονόματα σε πόλεις

Οι Ουκρανοί αποκαθηλώνουν σοβιετικά σύμβολα και αλλάζουν ονόματα σε πόλεις Facebook Twitter
6

Eπιχείρηση «αποκομμουνιστικοποίησης» ξεκινά η Ουκρανία με νόμο που ψηφίστηκε στο Κοινοβούλιο της χώρας με τις ψήφους 247 βουλευτών.

Το Κοινοβούλιο αποφάσισε να μετονομάσει την πόλη Dnepropetrovsk σε Dnipro (Dnepr), όπως μεταδίδει το πρακτορείο Interfax .Το όνομα Dnepropetrovsk σχηματίστηκε από το όνομα του ποταμού Δνείπερου, στις όχθες του οποίου  βρίσκεται η πόλη, και το όνομα του ακτιβιστή του σοβιετικού κόμματος Γκριγκόρι Πετρόφκσι, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του από εκεί.

"Αν θέλουν την αποκομμουνιστικοποίηση, τότε θα πρέπει να επιστρέψουν στο αρχικό όνομα της πόλης -Yekaterinoslav, ή τουλάχιστον Νοβοροσίσκ.  Δεν είναι βουλευτές, είναι αμόρφωτα ζόμπι», έγραψε στο Facebook η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα,  σχολιάζοντας την τελευταία κίνηση του κοινοβουλίου της Ουκρανίας.

Τα μέλη του ουκρανικού Κοινοβουλίου ψήφισαν επίσης, σύμφωνα με την Pravda,  υπέρ της αλλαγής ονόματος σε 76 ακόμη οικισμούς-πόλεις και χωριά-στα υπό αμφισβήτηση από τους ρωσόφωνους εδάφη του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ.

Οι αλλαγές αυτές γίνονται με βάση το νόμο «Περί της καταδίκης  των Κομμουνιστικών και το Εθνικοσοσιαλιστικών (ναζιστικών) ολοκληρωτικών καθεστώτων στην Ουκρανία και την απαγόρευση της προπαγάνδας των συμβόλων τους».

Επιπλέον, όλα τα μνημεία προς τιμήν της σοβιετικής περιόδου θα αποκαθηλωθούν και θα αποθηκευτούν στο Μουσείο του ολοκληρωτισμού που συστάθηκε για το σκοπό αυτό.

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγωνία για τον πρόεδρο του Ιράν: Το ελικόπτερο συνετρίβη λέει αξιωματούχος, η τηλεόραση μεταδίδει προσευχές

Διεθνή / Αγωνία για τον πρόεδρο του Ιράν: Το ελικόπτερο συνετρίβη λέει αξιωματούχος, η τηλεόραση μεταδίδει προσευχές

Το ελικόπτερο με τον Εμπραχίμ Ραΐσι και τον Ιρανό ΥΠΕΞ συνετρίβη κοντά σε ορυχείο – Τεράστια κινητοποίηση για τον εντοπισμό τους με τη συμμετοχή του στρατού
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Αυτό που οι Έλληνες φασιστεροί(ένας πολτός συριζαίων,κομμουνιστών και ακροδεξιών)ταυτίζονται τόσο με Στάλιν,Πούτιν και βγάζουν τόσο μίσος για μια χώρα που δεν τους έφταιξε σε τίποτα και απλώς θέλει να ακολουθήσει την δική της πορεία μακριά από τα φαντάσματα του παρελθόντος δεν μπορώ να πω ότι με εκπλήσσει,με αηδιάζει όμως πολύ.
Μπαχαχαχαχαχα, να σαι καλά ρε άνθρωπε Μπαλαλάικα! Γράψε ενα ακόμα σενάριο για το πως υπάρχουν χώρες της Ευρώπης που αναπολούν τους Νάζι ή χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας που αναπολούν την Ιαπωνική κατοχή!
Ε ναι μωρέ τώρα, γιατί να τα συσχετίσουμε?Αφού στο τέλος οι νεκροί και οι βασανισμένοι απο Κομμουνιστές είναι πολλοί, πολλοί περισσότεροι απο τα θύματα των φασιστών.Άστο καλύτερα...