Σφαγή oπαδών της Ρεάλ Μαδρίτης στο Ιράκ: 16 νεκροί από επίθεση του ISIS σε σύλλογο

Σφαγή oπαδών της Ρεάλ Μαδρίτης στο Ιράκ: 16 νεκροί από επίθεση του ISIS σε σύλλογο Facebook Twitter
4

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 20 τραυματίστηκαν από επίθεση κατά της έδρας οπαδών  της Ρεάλ Μαδρίτης στην πόλη του Balad (Ιράκ), όπως επιβεβαιώθηκε από την ισπανική ομάδα, σε επικοινωνία με την El Pais. Η επίθεση που έγινε την Πέμπτη το βράδυ διεκδικείται από το Ισλαμικό Κράτος.  

Σύμφωνα με το Reuters, τουλάχιστον 12 από τα θύματα έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση κατά της έδρας και τέσσερα σε μια κοντινή αγορά.  

Σφαγή oπαδών της Ρεάλ Μαδρίτης στο Ιράκ: 16 νεκροί από επίθεση του ISIS σε σύλλογο Facebook Twitter

Σύμφωνα με όσα μεταδίδονται τρεις ένοπλοι άνοιξαν πυρ με πολυβόλα τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή στην καφετέρια, στα κεντρικά γραφεία του Συλλόγου των οπαδών της Ρεάλ Μαδρίτης στη  Balad, μια πόλη με  σιιτικό στην πλειοψηφία του πληθυσμό.

Οι επιτιθέμενοι κατάφεραν να ξεφύγουν και στη συνέχεια ένας από αυτούς πυροδότησε το γιλέκο με εκρηκτικά που φορούσε, κοντά σε μια αγορά λαχανικών. Δυνάμεις ασφαλείας έχουν αναπτυχθεί στην πόλη, υπό το φόβο νέων τρομοκρατικών επιθέσεων.

"Είμαστε συγκλονισμένοι…Είμαστε με τα θύματα και τις οικογένειές τους. Το ποδόσφαιρο δεν πρέπει να είναι στόχος της τρομοκρατίας. Εμείς επρόκειτο να ταξιδέψουμε αυτό το μήνα, αλλά το αναβάλαμε για λόγους ασφαλείας. Θα επιστρέψουμε για να υποστηρίξουμε τον ιρακινό λαό », έγραψε ο Χαβιέ Τέμπας, πρόεδρος της La Liga, στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγωνία για τον πρόεδρο του Ιράν: Το ελικόπτερο συνετρίβη λέει αξιωματούχος, η τηλεόραση μεταδίδει προσευχές

Διεθνή / Αγωνία για τον πρόεδρο του Ιράν: Το ελικόπτερο συνετρίβη λέει αξιωματούχος, η τηλεόραση μεταδίδει προσευχές

Το ελικόπτερο με τον Εμπραχίμ Ραΐσι και τον Ιρανό ΥΠΕΞ συνετρίβη κοντά σε ορυχείο – Τεράστια κινητοποίηση για τον εντοπισμό τους με τη συμμετοχή του στρατού
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Ηταν η ευκαιρία για να κάνει μία ενέργεια των τζιχαντιστών παγκόσμιο ντόρο. Αν ήταν μία απλή επίθεση σε μία λαϊκή αγορά ούτε το 1/3 θα έμπαινε να διαβάσει το άρθρο.
Όλες οι μουσουλμανικές χώρες - ακόμα και οι πιο σκληροπθρηνικές - έχουν ποδοσφαιρικές ομάδες και παίζουν σε διεθνείς οργανώσεις.Είναι οι τζιχαντιστές, ΗΛΙΘΙΕ!