Αλλόκοσμη "μουσική" κατεγράφη στη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης και παρουσιάζεται από μυστικά αρχεία της ΝΑSΑ

Αλλόκοσμη "μουσική" κατεγράφη στη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης και παρουσιάζεται από μυστικά αρχεία της ΝΑSΑ Facebook Twitter
9

Το πλήρωμα της αποστολής Apollo στη Σελήνη ήταν πολύ αμήχανο και λίγο τρομαγμένο για τη μετάδοση ραδιοκυμάτων που θύμιζε "μουσική" και που ακούγονταν μέσα από τα ακουστικά τους. Κανείς τους δεν μπορούσε να πει με σιγουριά αν έπρεπε ή όχι να το αναφέρουν στη NASA.

Ήταν το 1969, δύο μήνες πριν από την ιστορική πρώτη επανδρωμένη προσγείωση του Apollo 11 στο φεγγάρι, όταν το Apollo 10 εισήλθε σε σεληνιακή τροχιά, η οποία περιελάμβανε και τη διαδρομή στην αθέατη πλευρά της σελήνης, σημείο στο οποίο όταν διέρχονται όλα τα διαστημόπλοια βρίσκονται εκτός επαφής με τη Γη για περίπου μία ώρα. Αυτή η τεχνική δυσκολία έχει εξάψει τη φαντασία πολλών και έχει προκαλέσει τη γέννηση θεωριών και θρύλων. Σήμερα η NASA, έρχεται να προσθέσει ακόμη έναν, καθώς χαρακτηρίζει αυτές τις μεταδόσεις αλλόκοσμη "Μουσική" και σκοπεύει να τις παρουσιάσει για πρώτη φορά στη σειρά ντοκιμαντέρ του Science Channel με το όνομα Nasa's Unexplained Files.

Αυτές οι ηχογραφήσεις παρέμεναν απόρρητες για 40 χρόνια, αλλά και θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά, όπως αναφέρει το τρέιλερ του ντοκιμαντέρ.

Οι μαγνητοσκοπημένες καταγραφές περιέχουν "περίεργη, απόκοσμη μουσική που έρχεται μέσω του ραδιοφώνου" την οποία οι τρεις αστροναύτες περιγράφουν σαν ήχο που θυμίζει σφύριγμα. Όπως δείχνουν οι κασέτες που ανακτήθηκαν πρόσφατα οι ήχοι είχαν διάρκεια για σχεδόν μια ώρα, όση ώρα η αποστολή ήταν στη αθέατη πλευρά της Σελήνης.

Το ντοκιμαντέρ μεταφέρει και τους διαλόγους των αστροναυτών ( Thomas P. Stafford,  John W. Young, Eugene A. Cernan) όταν συνειδητοποιούν πως αυτό που ακούνε είναι κάτι περίεργο και συζητάνε αν πρέπει να το αναφέρουν και πόσο περίεργα το άκουσε ο καθένας.

Αυτή βέβαια είναι μια αρκετά δραματοποιημένη μεταφορά των στοιχείων μια και αυτά τα δεδομένα μεταφέρονται στην τηλεόραση και η υπερβολή στην παρουσίαση είναι δεδομένη... ακόμη και για τη NASA.

Η NASA έχει καταγράψει "ήχους" στο διάστημα ξανά και δεν ήταν τίποτα περισσότερο από παλλόμενα στο κενό του διαστήματος ηλεκτρομαγνητικά κύματα. Αρκετοί ανιχνευτές της NASA έχουν καταγράψει αυτά τα κύματα και όταν μεταφράζονται σε μορφή ηχητικού στο ανθρώπινο αυτί, μπορούν να ακουστούν αρκετά αλλόκοσμα.

"Υπήρξαν πολλά περιστατικά όπου αστροναύτες στο διάστημα είδαν και άκουσαν πράγματα που δεν αναγνωρίζουν, και κάποιοι αναρωτιέστε για όλα αυτά", είπε ο Al Worden που ήταν πλήρωμα στο μεταγενέστερο Apollo 15 o οποίος δε φαίνεται να συμμερίζεται το σασπένς. 

Η πρεμιέρα πάντως έχει εξάψει τη φαντασία αρκετών μέσων στις ΗΠΑ κυρίως και αναμένεται με ενδιαφέρον ακόμη και αν είναι σχεδόν βέβαιο πως απαντήσεις δεν θα δοθούν.

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΟΔΥ: Ανησυχία για την αύξηση του δάγκειου πυρετού- Αύξηση κατά 250% στα κρούσματα στην ΕΕ

Τech & Science / ΕΟΔΥ: Ανησυχία για την αύξηση του δάγκειου πυρετού- Αύξηση κατά 250% στα κρούσματα στην ΕΕ

«Δεν μπορώ να φανταστώ την εικόνα στα ελληνικά νοσοκομεία, όπου κάθε κλίνη θα έχει τη δική της κουνουπιέρα, για να μην μεταδίδει ο ασθενής με τον Δάγκειο τη νόσο στον διπλανό του»
NEWSROOM
Η αιμομιξία είναι πολύ πιο συχνή απ’ ό,τι ίσως νομίζουμε

Tech & Science / Η αιμομιξία είναι πολύ πιο συχνή απ’ ό,τι ίσως νομίζουμε

Οι ευρέως διαδεδομένες εξετάσεις DNA αποκαλύπτουν τη μία μετά την άλλη «μυστικές» περιπτώσεις παιδιών που γεννήθηκαν από στενούς συγγενείς, παρέχοντας μια άνευ προηγουμένου καταγραφή της αιμομιξίας στις σύγχρονες κοινωνίες.
NEWSROOM

σχόλια

7 σχόλια
Να συμπληρώσω όσα αναφέρει το xouftalo με link από τα ellinikahoaxeshttp://ellinikahoaxes.gr/2016/02/23/%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-pink-floyd-%CE%AC%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%B1%CF%8D%CF%84%CE%B5%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CF%83%CE%BA%CE%BF/
Όλα τα διαστημόπλοια Απόλλων διέθεταν μαγνητόφωνα τα οποία κατέγραφαν σχεδόν όλες τις συνομιλίες του πληρώματος, είτε επικοινωνούσαν με τη γη, είτε μίλαγαν μεταξύ τους. Με την επιστροφή κάθε πληρώματος, μία ομάδα τεχνικών έπαιρνε τις ταινίες και τις αποδελτίωνε. Ήταν μία χρονοβόρα διαδικασία και επιπροσθέτως δεν αποτελούσε πρωταρχικής σημασίας πληροφορία για κάθε αποστολή. Παρ όλα αυτά, μέσα σε μερικά χρόνια στα μέσα της δεκαετίας του '70, όλα αυτά τα αρχεία είχαν δοθεί για δημόσια χρήση. Παρότι υπήρξαν διαθέσιμα, μόλις πρόσφατα όλα αυτά τα κατεβατά έγιναν ψηφιακά διαθέσιμα γιατί πάλι χρειάζονταν χρόνια να δακτυλογραφήσει κάποιος όλον αυτόν τον σωρό από σελίδες. Άρα, ούτε απόρρητα ήταν, ούτε τώρα έγιναν γνωστές αυτές οι συνομιλίες. Απλά μία λεπτομέρεια όλου αυτού του τεράστιου κατορθώματος, θεώρησε ένας παραγωγός ότι μπορεί να του βγάλει ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα. Το πασπαλίζουμε με λίγο μυστήριο, αφήνουμε κάποια αμφιλεγόμενα ερωτήματα να πλανώνται χωρίς να ζητάμε απάντηση γιατί χαλάει τη σούπα, βάζουμε και έναν πομπώδη εκφωνητή και έτοιμο το θέαμα. Ούτε μυστήριο, ούτε τίποτε. Νάχαμε να λέγαμε...
Η ιστορια των "επανδρωμενων αποστολων"στην Σεληνη(..τις οποιες ουδεποτε επιχειρησαν οι Ρωσοι...)και της διαστημικης ερευνας ,γενικοτερα,"μπαζει" απο παντου.Το 1969,λιγο μετα την πρωτη "προσεληνωση ανθρωπων",και μεσα στο κλιμα της τεραστιας ευφοριας που ακολουθησε,η NASA ανακοινωσε οτι εκτιμα οτι θα πραγματοποιησει επανδρωμενη αποστολη στον Αρη σε οκτω,μολις,χρονια.Ητοι το 1977.Σαραντα,σχεδον χρονια μετα,και με τις εξελιξεις στην τεχνολογια να κανουν τα τεχνικα μεσα που ειχε τοτε στην διαθεση της η NASΑ να μοιαζουν, σε συγκριση με τα σημερινα, με το περιφημο ..."model T"της Ford του 1908 σε συγκριση με την τελευταια ....BMW760i,η NASA ανακοινωνει οτι εκτιμα οτι θα ειναι ετοιμη για επανδρωμενη αποστολη στον Αρη το...2035 !!Το τι ακριβως εχει συμβει και συμβαινει ακομη μαλλον δεν θα το μαθει ποτε το "ευρυ κοινο".Εαν ομως καποιος πιστευει οτι εχουν ανακοινωθει δημοσια ΤΑ ΠΑΝΤΑ σχετικα με την ιστορια της "διαστημικης ερευνας"τοτε η φωτογραφια του μαλλον θα πρεπει να κοσμησει τα λεξικα διπλα στο λημμα "ευπιστος".
Για να μεταδοθούν τα ραδιοκύματα δεν χρειάζεται αέρας, για σκέψου για παράδειγμα το πως δουλεύουν τα ραδιοτηλεσκόπια. Αυτά που ακούν οι αστροναύτες τα ακούν μέσα στο διαστημόπλοιο όπου υπάρχει αέρας και όχι στο κενό του διαστήματος.