Επτά Έλληνες ακαδημαϊκοί στη λίστα των επιστημόνων με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο

Επτά Έλληνες ακαδημαϊκοί στη λίστα των επιστημόνων με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο Facebook Twitter
0

Ο οργανισμός Thomson Reuters συνέταξε για μία ακόμη χρονιά τη λίστα των 3.000 επιστημόνων που έχουν τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο, και ανάμεσά τους συμπεριλαμβάνονται επτά Επτά Έλληνες ακαδημαϊκοί.

Πρόκειται για τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Μελέτιο Αθανάσιο Δημόπουλο, τον καθηγητή Ιατρικής στο ΕΚΠΑ Γεράσιμο Φιλιππάτο, τους καθηγητές στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Κωνσταντίνο Ρακόπουλο και Δημήτριο Ρακόπουλο, ο καθηγητής Πληροφορικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Γιώργος Καραγιαννίδης και οι καθηγητές Δήμητρα Δαφερέρα και Μόσχος Πολυσίου από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Το βασικό κριτήριο επιλογής για την κατάρτιση της λίστας των 3.000 ήταν όχι μόνο ο όγκος των δημοσιεύσεων που έχει κάθε ένας από αυτούς τους επιστήμονες, αλλά και η συχνότητα της χρήσης των ερευνών τους ως πηγή από τους συναδέλφους τους.

Σε ό,τι αφορά τη χώρα προέλευσης των επιστημόνων, τη μερίδα του λέοντος καταλαμβάνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες (από τα πανεπιστήμια των οποίων προέρχονται περισσότεροι από τους μισούς διακριθέντες) και ακολουθούν η Βρετανία, η Γερμανία, η Κίνα, η Αυστραλία, ο Καναδάς, η Ολλανδία, η Ιαπωνία, η Γαλλία, η Ελβετία, η Σαουδική Αραβία και η Ισπανία.

Ως προς τον επιστημονικό κλάδο, την πρωτοκαθεδρία έχει η Ιατρική και ακολουθούν η Βιολογία-Βιοχημεία, η Χημεία και η Μοριακή Βιολογία-Γενετική.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στη λίστα περιλαμβάνονται και πολλοί επιστήμονες ελληνικής καταγωγής όπως, ο Χριστόδουλος Φλούδας από το Πανεπιστήμιο του Πρίνστον, ο Γιώργος Γιαννάκης από το Πανεπιστήμιο της Μινεσότα και ο Τζον Κληρονόμος από το University British Colυmbia του Καναδά.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM