Οι αστρονόμοι έδωσαν στον David Bowie δικό του αστερισμό

Οι αστρονόμοι έδωσαν στον David Bowie δικό του αστερισμό Facebook Twitter
1
Οι αστρονόμοι έδωσαν στον David Bowie δικό του αστερισμό Facebook Twitter

Ο David Bowie απέκτησε δικό του αστερισμό, ο οποίος αποτελείται από 7 αστέρια που σχηματίζουν έναν κεραυνό και βρίσκεται κοντά στον Άρη. Την ανακοίνωση της καταχώρησης του αστερισμού έκαναν Βέλγοι αστρονόμοι, λίγες μέρες μετά τον θάνατο του διάσημου καλλιτέχνη.

Η κίνηση είναι ένα είδος αφιερώματος στον Bowie, για τον οποίο το σύμπαν αποτέλεσε βασική πηγή έμπνευσης σε όλη την καριέρα του. Ο Bowie έκανε την πρώτη του μεγάλη επιτυχία με το single "Space Oddity" κι αργότερα κατασκεύασε την περσόνα Ziggy Stardust- έναν εξωγήινο ρόκσταρ. Ανάμεσα στα hits του ήταν επίσης τα "Starman" και "Life on Mars". Το 1973, στο εξώφυλλο του δίσκου "Aladdin Sane" εμφανίστηκε με έναν μπλε-κόκκινο κεραυνό ζωγραφισμένο στη μία πλευρά του προσώπου του. 

Ο βελγικός ραδιοφωνικός σταθμός Studio Brussel και το MIRA Public Observatory συνεργάστηκαν προκειμένου να καταγράψουν τον αστερισμό, αλλά το να βρουν το σωστό μέρος στον ουρανό για τον θρυλικό ρόκσταρ ήταν αρκετά δύσκολη υπόθεση.

"Δεν ήταν εύκολο να προσδιορίσεις τα κατάλληλα αστέρια. Το Studio Brussels μας ζήτησε να δώσουμε στον Bowie ένα μοναδικό μέρος μέσα στον γαλαξία. Με αναφορά στα διάφορα άλμπουμ τους, διαλέξαμε 7 αστέρια- Sigma Librae, Spica, Alpha Virginis, Zeta Centauri, SAA 204 132 και Beta Sigma Octantis Trianguli Australis- γύρω από τον Άρη. Ο αστερισμός είναι αντίγραφο του εμβληματικού κεραυνού του Bowie και καταγράφηκε ακριβώς τη στιγμή του θανάτου του" λέει ο Philippe Mollet του MIRA Observatory.

Η δημιουργία του αστερισμού είναι μέρος του αφιερώματος "Stardust for Bowie" που κάνει το Βέλγιο, στο πλαίσιο του οποίου οι φανς μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Google Sky για να προσθέσουν το αγαπημένο τους τραγούδι του Bowie μαζί με ένα σύντομο σημείωμα σε μια τρισδιάστατη εκδοχή του αστερισμού. 

Οι αστρονόμοι έδωσαν στον David Bowie δικό του αστερισμό Facebook Twitter
Τech & Science
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM