Ρώσος εφευρέτης προτείνει αεροπλάνο με αποσπώμενη καμπίνα που σώζει ζωές

Ρώσος εφευρέτης προτείνει αεροπλάνο με αποσπώμενη καμπίνα που σώζει ζωές Facebook Twitter
0

Η πιο πρόσφατη μεγάλη καινοτομία όσον αφορά στην ασφάλεια των πτήσεων φαίνεται να είναι η αποσπώμενη καμπίνα επιβατών, τουλάχιστον σύμφωνα με την τεχνολογία που πρότεινε αυτή την εβδομάδα ένας ρώσος εφευρέτης, καταθέτοντας τα σχέδια για την κατοχύρωση της ευρεσιτεχνίας του.  

Ο Vladimir Nikolaevich Tatarenko, ξόδεψε τα τελευταία τρία χρόνια του προκειμένου να τελειοποιήσει το σχεδιασμό ενός προτύπου αεροπλάνου του οποίου η καμπίνα επιβατών αποσπάται σε οποιαδήποτε φάση μιας πτήσης, σε περίπτωση κινδύνου, ακόμα και κατά την απογείωση και προσγείωση, σύμφωνα με τον Independent.  

Στην περίπτωση που η καμπίνα αποσπαστεί από την άτρακτο και βρεθεί στον αέρα, αναφέρει το δημοσίευμα, ενεργοποιούνται μια σειρά από αλεξίπτωτα προκειμένου να εξασφαλίσουν την ομαλότερη και ασφαλέστερη δυνατή προσγείωσή της στο έδαφος ή το νερό.

 

Ρώσος εφευρέτης προτείνει αεροπλάνο με αποσπώμενη καμπίνα που σώζει ζωές Facebook Twitter

 

Μάλιστα, η κατοχυρωμένη πλέον ιδέα του Tatarenko τοποθετεί τις αποσκευές σε ειδικό χώρο, κάτω από την καμπίνα των επιβατών, ο οποίος είναι επίσης αποσπώμενος, εάν κριθεί απαραίτητο, σε μια περίπτωση ανάγκης.

 

Ο εφευρέτης, σε έρευνα που κατέθεσε μαζί με την ιδέα, ισχυρίζεται ότι το 95% των συμμετεχόντων δήλωσαν πρόθυμοι να πληρώσουν μεγαλύτερο εισιτήριο εάν μια αεροπορική εταιρεία δημιουργούσε έναν στόλο από αεροπλάνα με αυτή την τεχνολογία. 

 

Πάντως αρκετοί ειδικοί μέχρι στιγμής εκφράζουν τις αμφιβολίες τους σχετικά με την ιδέα του Tatarenko, ιδίως όσον αφορά στην σταθερότητα αεροπλάνων με αυτή την τεχνολογία αλλά και ως προς την ασφάλεια των πιλότων μετά την απόσπαση της καμπίνας.

 

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που κατατίθεται η ιδέα της αποσπώμενης ατράκτου, προσθέτει το WIRED, υπενθυμίζοντας μια αντίστοιχη ευρεσιτεχνία της Boeing, που είχε κατοχυρώσει το Φεβρουάριο του 2013, παρόλο που εκείνη αφορούσε στην άνεση και όχι στην ασφάλεια των επιβατών.

 

Παρακολουθήστε τα βίντεο παρουσίασης των παραπάνω τεχνολογιών που δείχνουν ότι η εφαρμογή της ιδέα της αποσπώμενης καμπίνας στην αεροναυπηγική, κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος:

 

Vladimir Nikolaevich Tatarenko:


 

BOEING:


0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Google κάνει διορθώσεις στο AI Overviews μετά τις επικίνδυνες απαντήσεις που έδωσε σε χρήστες

Τech & Science / Η Google κάνει διορθώσεις στο AI Overviews μετά τις επικίνδυνες απαντήσεις που έδωσε σε χρήστες

Οι λανθασμένες απαντήσεις υπονόμευσαν την εμπιστοσύνη σε μια μηχανή αναζήτησης στην οποία απευθύνονται περισσότεροι από δύο δισεκατομμύρια άνθρωποι για έγκυρες πληροφορίες
NEWSROOM
Καρκίνος του πνεύμονα: Νέο φάρμακο καταγράφει ανέλπιστα αποτελέσματα από οποιαδήποτε άλλη θεραπεία στην ιστορία

Τech & Science / Νέο φάρμακο για τον καρκίνο του πνεύμονα καταγράφει ανέλπιστα αποτελέσματα στις κλινικές δοκιμές

Ελπίδες για την αντιμετώπιση του καρκίνου του πνεύμονα - Η νέα θεραπεία μοιάζει αποτελεσματικότερη απ' οποιαδήποτε άλλη στην ιστορία - Ο καρκίνος του πνεύμονα είναι η κύρια αιτία θανάτου από καρκίνο, με 1,8 εκατομμύρια θανάτους παγκοσμίως κάθε χρόνο
NEWSROOM
Η χορήγηση προϊόντων φιστικιού σε μικρά παιδιά μειώνει τον κίνδυνο αλλεργίας σε αυτά, σύμφωνα με μελέτη

Τech & Science / Η χορήγηση προϊόντων φιστικιού σε μικρά παιδιά μειώνει τον κίνδυνο αλλεργίας σε αυτά, σύμφωνα με μελέτη

Τα παιδιά που τρώνε τακτικά σνακ από φιστίκια από 4 έως 6 μηνών και πάνω, έχουν 71% λιγότερες πιθανότητες να έχουν αλλεργία στα φιστίκια στα 13, σύμφωνα με έρευνα.
NEWSROOM
Ηλεκτρονικά τσιγάρα: Τα χημικά υποκατάστατα ίσως είναι πιο εθιστικά από τη νικοτίνη

Τech & Science / Ηλεκτρονικά τσιγάρα: Τα χημικά υποκατάστατα ίσως είναι πιο εθιστικά από τη νικοτίνη

Οι εναλλακτικές λύσεις νικοτίνης σε ηλεκτρονικά τσιγάρα στις ΗΠΑ και στο εξωτερικό, μπορεί να είναι πιο ισχυρές και εθιστικές από την ίδια τη νικοτίνη σύμφωνα με τον FDA
NEWSROOM
ΕΟΔΥ: Ανησυχία για την αύξηση του δάγκειου πυρετού- Αύξηση κατά 250% στα κρούσματα στην ΕΕ

Τech & Science / ΕΟΔΥ: Ανησυχία για την αύξηση του δάγκειου πυρετού- Αύξηση κατά 250% στα κρούσματα στην ΕΕ

«Δεν μπορώ να φανταστώ την εικόνα στα ελληνικά νοσοκομεία, όπου κάθε κλίνη θα έχει τη δική της κουνουπιέρα, για να μην μεταδίδει ο ασθενής με τον Δάγκειο τη νόσο στον διπλανό του»
NEWSROOM