H Kίνα θα επιχειρήσει την πρώτη προσεδάφιση στη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης

H Kίνα θα επιχειρήσει την πρώτη προσεδάφιση στη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης Facebook Twitter
0

Η Κίνα σχεδιάζει να γίνει η πρώτη χώρα που θα πραγματοποιήσει προσεδάφιση στην αθέατη πλευρά της Σελήνης, γνωστή και ως σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua και τις επίσημες ανακοινώσεις της χώρας.

Η διαστημική αποστολή θα γίνει το 2018 και θα είναι η πρώτη που επιχειρεί κάτι τέτοιο καθώς καμία από τις έως τώρα αποστολές δεν είχε πραγματοποιήσει προσσελήνωση εκεί.

Το μη επανδρωμένο ρομποτικό Chang'e-4, παρόμοιο σε σχεδιασμό με το Chang'e-3 που το 2013 βρέθηκε στο έδαφος της ορατής πλευράς του φεγγαριού, θα επιχειρήσει να συγκεντρώσει πληροφορίες και γεωλογικά δείγματα από την άγνωστη περιοχή και θα μεταφέρει μεγάλο φορτίο πίσω στη γη.

Το Πεκίνο έχει θέσει στις προτεραιότητές του την εξερεύνηση του διαστήματος και θέλει να παίξει κυρίαρχο ρόλο μεταξύ των χωρών που πρωταγωνιστού στις αποστολές. Αυτό είναι ένα μεγάλο και φιλόδοξο στοίχημα μια και θα του δώσει την πρωτιά σε ένα τόσο μυστηριώδες και ανεξερεύνητο πεδίο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Xinhua, η Κίνα έχει απευθυνθεί για χρηματοδότηση και συνεργασία και σε ξένες κυβερνήσεις  με «επιστολή ενδιαφέροντος» για την αποστολή του Chang'e-4 χωρίς ακόμη να έχει γίνει γνωστό αν υπάρχει συμφωνία.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ