Γερμανοί επιστήμονες αύξησαν την κινητικότητα σπερματοζωαρίων μέσω ρομποτικής

Γερμανοί επιστήμονες αύξησαν την κινητικότητα σπερματοζωαρίων μέσω ρομποτικής Facebook Twitter
0

Μια από τις κύριες αιτίες της ανδρικής υπογονιμότητας θεωρείται η χαμηλή κινητικότητα των σπερματοζωαρίων, τα οποία εξαιτίας της μερικής η ολικής τους ακινησίας αδυνατούν να γονιμοποιήσουν το γυναικείο ωάριο. Όμως, μια νέα μέθοδος που ανακάλυψαν Γερμανοί επιστήμονες, φαίνεται να δίνει ελπίδες στην μείωση της υπογονιμότητας, αφού μέσω ενός μικροσκοπικού ελικοειδούς μηχανισμού δίνεται η απαραίτητη "ώθηση" στα σπερματοζωάρια, ώστε να κινηθούν προς το στόχο τους και να αυξήσουν τις πιθανότητες σύλληψης.

Όπως ανέφεραν στην έκθεσή τους στο ιατρικό περιοδικό Nano Letters, οι Γερμανοί επιστήμονες κατάφεραν να κινητοποιήσουν τα σπερματοζωάρια σε εργαστηριακές συνθήκες μέσω του μικροσκοπικού ελικοειδούς μηχανισμού, ονόματι Spermbot, τοποθετώντας τα εντός μαγνητικού πεδίου.

Το επόμενο στάδιό της μεθόδου των Γερμανών επιστημόνων είναι η κλινική δοκιμή της εντός του ανθρώπινου σώματος ώστε να διαπιστωθεί εάν τελικά αυξάνει τα ποσοστά μιας επιτυχούς γονιμοποίησης σε σχέση με τις παρούσες -πανάκριβες- μεθόδους τεχνητής γονιμοποίησης, αναφέρει το TheNextWeb.

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο:

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM