Έρχεται το πρώτο επανδρωμένο drone ταξί

Έρχεται το πρώτο επανδρωμένο drone ταξί Facebook Twitter
1

Παρουσιάστηκε στο Consumer Electronics Show  (CES) στο Λας Βέγκας το πρώτο επανδρωμένο τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος ταξί, το οποίο μπορεί με τη χρήση οκτώ ελίκων να ταξιδέψει αυτόνομα, που σημαίνει ότι ο επιβάτης μπορεί απλά να χαλαρώσει και να απολαύσει τη διαδρομή.  

Το όχημα EHang είναι σε θέση να μεταφέρει ένα μοναδικό επιβάτη για 23 λεπτά σε ταχύτητα 60 μίλια/ώρα, και διαθέτει πόρτες που ανοίγουν προς τα πλάγια. Διαθέτει συστήματα που αποτρέπουν τη σύγκρουση  με άλλο αεροσκάφος ή κτίρια, και ένα σύστημα που του επιτρέπει να προσγειωθεί ασφαλώς σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Μπορεί δε να φορτιστεί πλήρως σε δύο ώρες.

Έρχεται το πρώτο επανδρωμένο drone ταξί Facebook Twitter
Ο επιβάτης το μόνο που κάνει είναι να εισάγει στο σύστημα τον προορισμό του

Η κινεζική κατασκευάστρια εταιρεία EHang ιδρύθηκε το 2014 και έχει συγκεντρώσει περίπου 50 εκ. δολάρια μέχρι τώρα από επενδυτές για την ανάπτυξη των σχεδίων της. O CEO της είχε χάσει έναν φίλο του το 2011 από πτώση ελικοπτέρου και αφιερώθηκε στην κατασκευή ενός ασφαλούς ιπτάμενου μεταφορικού μέσου.

Πάντως είναι πιθανό να περάσουν αρκετά χρόνια για να δούμε το ιπτάμενο ταξί στους ουρανούς, αφού χρειάζεται χρόνος για τη μαζική παραγωγή, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση είναι να εγκριθεί και από τις αρχές της ασφάλειας των πτήσεων.

Στην έκθεση παρουσιάστηκαν όμως κι άλλα ενδιαφέροντα ιπτάμενα αντικείμενα

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM