Φοιτητής του MIT μετατρέπει την ατμοσφαιρική ρύπανση σε μελάνι εκτυπωτή

Φοιτητής του MIT μετατρέπει την ατμοσφαιρική ρύπανση σε μελάνι εκτυπωτή Facebook Twitter
2

Ο μεταπτυχιακός φοιτητής του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης, Anirudh Sharma, μετά από ένα ταξίδι του στην πατρίδα του, την Ινδία, κι ερχόμενος σε επαφή με την αυξημένη ατμοσφαιρική ρύπανση των εκεί μεγαλουπόλεων, είχε μια λαμπρή ιδέα.

Σκέφτηκε: Τι θα γινόταν εάν καταφέρναμε να συλλέξουμε μια μεγάλη ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα από τον αέρα και το μετατρέπαμε σε ένα εναλλακτικό πάμθηνο υλικό που θα γεμίζει ανέξοδα τα μελάνια των εκτυπωτών μας;

Με αυτή την ιδέα επέστρεψε στο M.I.T. και μετά από σκληρή προσπάθεια και τη βοήθεια αλκοόλης, λαδιού και άλλων υλικών, δημιούργησε το "Kaala". Μια συσκευή που μπορεί να μετατρέψει όλες τις επιβλαβείς ουσίες που βρίσκονται στον αέρα σε μαύρο μελάνι που γεμίζει τα άδεια δοχεία των εκτυπωτών. 

"Σε μια τυπική καλοκαιρινή ημέρα στην πόλη μετά την έκθεσή σου στον αέρα της, εάν τρίψεις με ένα χαρτομάντηλο το πρόσωπό σου θα δεις ότι χρωματίζεται σκούρο καφέ. Έτσι, σκεφτήκαμε, πώς θα γινόταν να μετατρέψουμε κάτι τόσο επιβλαβές σε κάτι που θα είναι χρήσιμο;", λέει ο Sharma.

O επιστήμονας του M.I.T. παραδέχειται ότι το μαύρο "μελάνι" που δημιούργησε με την εφεύρεσή του θα μπορούσε να είναι πιο σκοτεινό, αλλά πιστεύει ότι με σκληρή δουλειά θα καταφέρει να το τελειοποιήσει και θα μετατρέψει το ερευνητικό του project "Kaala" σε προϊόν, αφού πρώτα περάσει εξαντλητικά τεστ.

Μάλιστα, ο Sharma υπολόγισε ότι μια μηχανή ντίζελ, τεσσάρων ετών, μπορεί να παράξει αρκετό άνθρακα ώστε να γεμίσει ένα συμβατικό δοχείο μελανιού εκτυπωτή στης Hewlett Packard, σε διάστημα 60 λεπτών, ενώ μια καμινάδα εργοστασίου μπορεί να γεμίσει το μελανοδοχείο σε περίπου 10 λεπτά.

 

Δείτε το project του εν δράσει:

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

META RAY BAN ΕΞΥΠΝΑ ΓΥΑΛΙΑ

Τech & Science / Meta: Τα νέα Ray-Ban γυαλιά θα γράφουν μηνύματα με κινήσεις των χεριών

Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε τη νέα λειτουργία «display recording», με την οποία οι χρήστες θα μπορούν να καταγράφουν βίντεο που συνδυάζει όσα εμφανίζονται στην οθόνη των γυαλιών και την εικόνα του πραγματικού κόσμου 
THE LIFO TEAM
Το YouTube λέει στους διαφημιστές: «Εμείς είμαστε η νέα τηλεόραση»

TV & Media / «Εμείς είμαστε η νέα τηλεόραση» λέει το YouTube

Στο φετινό Brandcast, το YouTube παρουσίασε νέες σειρές με τον Τρέβορ Νόα, την Άλεξ Κούπερ, τον Καρίμ Ράχμα, τον Ντουέιν Γουέιντ και μερικούς από τους πιο αναγνωρίσιμους δημιουργούς του διαδικτύου. Το μήνυμα ήταν σαφές: αυτό που κάποτε λέγαμε "βλέπω YouTube" αρχίζει να μοιάζει όλο και περισσότερο με κανονικό τηλεοπτικό πρόγραμμα, μόνο που δεν περνά πια από τα παραδοσιακά κανάλια.
THE LIFO TEAM
Ο Πίτερ Τζάκσον στις Κάννες: «Η τεχνητή νοημοσύνη είναι απλώς ένα ειδικό εφέ»

Τech & Science / Ο Πίτερ Τζάκσον στις Κάννες: «Η τεχνητή νοημοσύνη είναι απλώς ένα ειδικό εφέ»

Μετά τον τιμητικό Χρυσό Φοίνικα, ο σκηνοθέτης του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών μίλησε για την AI, τα δικαιώματα των ηθοποιών, τον Γκόλουμ του Άντι Σέρκις και το νέο The Hunt for Gollum. ΚΕΙΜΕΝΟ
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια