Η επέλαση των drones ίσως αρχίσει τα Χριστούγεννα και οι ΗΠΑ είναι λίγο τρομοκρατημένες

Η επέλαση των drones ίσως αρχίσει τα Χριστούγεννα και οι ΗΠΑ είναι λίγο τρομοκρατημένες Facebook Twitter
3

Ο νέος πονοκέφαλος την Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ είναι τα drones. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς τους και τα μέχρι τώρα στοιχεία, τουλάχιστον 1 εκατομμύριο drones πρόκειται να περάσουν στα χέρια των αμερικανών σαν δώρο για τα ερχόμενα Χριστούγεννα.

Κάποιοι θα επιλέξουν ένα από τα ακριβά εξελιγμένα μοντέλα με τις σχεδόν τρομακτικές δυνατότητες, αλλά οι περισσότεροι μάλλον θα προτιμήσουν την πιο φτηνή επιλογή που θυμίζει λίγο παιχνίδι. Αυτό όμως το παιχνίδι δεν είναι πια καθόλου αθώο και ήδη έχει αρχίσει να δημιουργεί ανησυχία και τα πρώτα προβλήματα στον εναέριο χώρο.

"Πολλοί άνθρωποι που δεν έχουν καμία ιδέα για πιλοτάρισμα και το πώς θα πρέπει να λειτουργούν τα drones στον ουρανό." σημειώνει ο επικεφαλής της υπηρεσίας Rich Swayze ο οποίος ισχυρίζεται πως το θέμα είναι πολύ σοβαρό και θα φέρει αλλαγές στο καθεστώς ιδιοκτησίας και χρήσης drones. O CEO της Hawaiian Airlines Μark Dunkerley ήταν πιο ωμός. "Από την άποψη της λειτουργίας, προκύπτει πολύ σοβαρό ζήτημα και δεν θα έχει καλή κατάληξη", είπε και επεσήμανε πως οι ιδιοκτήτες συχνά κάνουν πτήσεις σε ανοιχτούς χώρους, πολύ κοντά σε αεροδρόμια.

Τα εκατομμύρια drones προκαλούν προβληματισμό και στους νομοθέτες οι οποίοι ίσως πλέον υποχρεωθούν να εξετάσουν το νέο πλαίσιο κατοχής και χειρισμού, κάτι που μπορεί να γίνει με τη νέα χρονιά, και με αφορμή αυτό επισημαίνεται πως ίσως για την ώρα η επένδυση πολλών χρημάτων για μια τέτοια αγορά ίσως δεν είναι και πολύ καλή ιδέα.

Το δεύτερο, υπαρκτό εδώ και καιρό πρόβλημα με τα drones, είναι το ζήτημα ασφαλείας. Είναι σχεδόν αδύνατον να εξασφαλιστεί η ασφάλεια σε σημαντικά γεγονότα με τα μηχανήματα να πετούν στον αέρα και όποτε υπάρχει κάποια σημαντική εκδήλωση, η απαγόρευση είναι ολική. Στην πρόσφατη επίσκεψη του Πάπα, η περίμετρος απαγόρευσης πτήσεων ήταν για πρώτη φορά τόσο μεγάλη. Την περασμένη χρονιά οι υπηρεσίες ασφαλείας χρειάστηκε πολλές φορές να λάβουν αντίστοιχα μέτρα για περιπτώσεις που αφορούσαν τελετές, επισκέψεις σημαντικών προσώπων και εμφανίσεις του προέδρου Ομπάμα σε ανοιχτούς χώρους. Και πάλι όμως ο απόλυτος έλεγχος δεν εξασφαλίζεται σημειώνουν οι ειδικοί σε θέματα ασφάλειας.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα είδος αλεπούς ισως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου», λένε αρχαιολόγοι

Τech & Science / Ένα είδος αλεπούς ίσως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου» πριν από τον σκύλο, λένε αρχαιολόγοι

Η ανάλυση σκελετικών υπολειμμάτων ηλικίας 1.500 ετών στην Παταγονία υποδηλώνει ότι το Dusicyon avus ήταν «ένας πολύτιμος σύντροφος για τις ομάδες κυνηγών-τροφοσυλλεκτών»
NEWSROOM