Απεργία την Πρωτομαγιά

Ο Elon Musk θέλει να ρίξει πυρηνικά στον πλανήτη Άρη

Ο Elon Musk θέλει να ρίξει πυρηνικά στον πλανήτη Άρη Facebook Twitter
7

Ο περιβόητος οραματιστής εφευρέτης και δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Elon Musk, που τα τελευταία χρόνια έχει συνδέσει το όνομά του με μερικά από τα πιο φιλόδοξα projects που αφορούν την ενεέργεια (Tesla), τις μετακινήσεις (Hyperloop) και το διάστημα (SpaceX), αποκάλυψε στον γνωστό παρουσιαστή Steven Colbert τα σχέδιά του για τον επικοισμό του πλανήτη Άρη.

 

Ερωτηθείς από τον γνωστό αμερικανό τηλεπαρουσιαστή Stephen Colbert, σχετικά με το πώς μπορεί να κατοικηθεί ο κόκκινος πλανήτης, ο ακριβοθώρητος Musk απάντησε ότι υπάρχει τρόπος να γίνει ο Άρης κατοικήσιμος μέσω της υπερθέρμανσής του. "Πώς, με κουβέρτα;", ρώτησε ο παρουσιαστής για να λάβει την αποστομωτική απάντηση, "με θερμοπυρηνικές βόμβες".

 

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του σάιτ QZ, o Musk υποστηρίζει εδώ και καιρό την ιδέα ότι το λιώσουμο των πάγων που θα προκαλούσε η ρίψη πυρηνικών στους πόλους του πλανήτη, θα είχε ως αποτέλεσμα την εκκίνηση του φαινομένου που είναι γνωστό ως το φαινόμενο του θερμοκηπίου που εν τέλει θα έκανε τον Άρη θερμότερο κι, εν τέλει, κατοικίσιμο.

 

Παρόλα αυτά η επιστημονική κοινότητα έχει αντιμετωπίσει με σκεπτικισμό την ιδέα, αφού τα ενδεχόμενο να ξαναπαγώσουν τα νερά που θα κάλυπταν τον πλανήτη είναι μεγάλο, ενώ παράλληλα ο πλανήτης θα ήταν μολυσμένος με τεράστιες ποσότητες ραδιενέργειας. Γεγονός που θα συνέχιζε να τον κάνει ένα αφιλόξενο μέρος.

 

Παρακολουθήστε το βίντεο, όπου ο Stephen Colbert αποκαλεί τοιν Musk, μετά την περιγραφή των παραπάνω "υπερ-κακό":


 

7

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καρκίνος του δέρματος: Ένα εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Τech & Science / Καρκίνος του δέρματος: Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο που βρίσκεται πλέον σε κλινική δοκιμή φάσης 3, κηρύσσεται από τους επιστήμονες «πραγματική ελπίδα» για την οριστική θεραπεία του καρκίνου του δέρματος
NEWSROOM
Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Καρά-στημένα και καρα-προκατασκευασμένα αμερικανικά show με τον δημοσιογράφο να δίνει πάσες στον καλεσμένο για να πει την εξυπνάδα που θα μας εντυπωσιάσει.Ο πρώτος, μαζεύει τηλεθέαση.Ο δεύερος αυτοδιαφημίζεται.Εμεις... αμολάμε αβίαστα την κοτσάνα μας για το αν θα πρέπει και πώς να κατοικήσουμε τον Άρη (το ίδιο κάνει και αυτός εδώ που τα λέμε).
αυτο που ο καθενας βγαζει συμπερασματα χωρις να εχει ιδεα με ξεπερνα. Προφανως κατι παραπανω θα ξερει για να το λεει μιας και δεν ειναι κανενας τυχαιος. Ισως να κανω λαθος αλλα νομιζω οτι υπο προυποθέσεις μετα απο μερικες δεκαετιες η μολυνση απο ραδιενεργεια εξασθενει εντελως και γινεται κατοικήσιμο το μερος.Μαλλον αναφερεται λοιπον στην δυνατότητα να γίνει σε βαθος χρονου κατοικήσιμος ο πλανητης.
Μακάρι η κοινωνία και η παιδεία να ήταν ικανή να παράγει και να θρέφει τέτοια μυαλά και ανθρώπους.Ο Elon Musk είναι η φανερή απόδειξη ότι το μοντέλο του "κακού" επιχειρηματία μπορεί να καταρριφθεί.Επίσης με λυπεί το γεγονός ότι υπάρχει άγνοια για την ύπαρξη τέτοιας κουλτούρας στη χώρα μας.
Λίγους ακόμα Musk να είχαμε και ο κόσμος θα ήταν πολλά χρόνια μπροστά.Δεδομένου ότι έφτιαξε τη μεγαλύτερη εταιρία αυτοκινήτων που πουλάει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ηλεκτροκινούμενα, δεν νομίζω ότι απλά ξέχασε τη ραδιένεργεια στην πρότασή του.Προφανώς το επίπεδο του κοινού των «γνωστών παρουσιαστών» δεν δίνει δυνατότητα περαιτέρω επεξήγησης.
Δεν αντιλέγω σε αυτό που ανέφερες με το επιπεδο,αλλα στο άρθρο αναφέρει επίσης ότι (η επιστημονική κοινότητα έχει αντιμετωπίσει με σκεπτικισμό την ιδέα, αφού τα ενδεχόμενο να ξαναπαγώσουν τα νερά που θα κάλυπταν τον πλανήτη είναι μεγάλο, ενώ παράλληλα ο πλανήτης θα ήταν μολυσμένος με τεράστιες ποσότητες ραδιενέργειας. Γεγονός που θα συνέχιζε να τον κάνει ένα αφιλόξενο μέρος) κάτι το οποίο πιστεύω θα έπρεπε να μας προβληματιζει..δεν νομίζω αυτά τα άτομα που συντελούν αυτήν την κοινότητα να είναι τόσο 'ανιδεοι'
Δεν φτάνει που ήδη καταστρέφουμε τον πλανήτη μας, Τώρα μας δίνετε η ευκαιρία από τέτοια λαμπρά μυαλά να καταστρέψουμε και τους υπόλοιπους πλανήτες του γαλαξία! Μπράβο πολύ έξυπνο!Όχι μπραβο! -.-