Το Flickr διαγράφει εκατομμύρια φωτογραφίες - Άλλαξαν οι κανόνες

Το Flickr διαγράφει εκατομμύρια φωτογραφίες - Άλλαξαν οι κανόνες Facebook Twitter
1

Το Flickr διαγράφει εκατομμύρια φωτογραφίες από το διαδίκτυο, καθώς οι νέοι ιδιοκτήτες του προσπαθούν να διατηρήσουν τον ιστότοπο κοινής χρήσης φωτογραφιών μετά την εξαγορά από τη Yahoo νωρίτερα αυτό το έτος.

Οι ελεύθεροι χρήστες του ιστότοπου θα περιορίζονται στην αποθήκευση 1.000 φωτογραφιών και βίντεο, με την διαδικασία διαγραφής να προγραμματίζεται για τον Φεβρουάριο του 2019.

Το νέο όριο είναι μια αιφνίδια και μεγάλη μείωση από το προηγούμενο 1TB ανά χρήστη, που αντιστοιχούσε σε περίπου 200.000-500.000 φωτογραφίες ανά χρήστη. 

Η εταιρεία λέει ότι μόνο το 3% των δωρεάν χρηστών έχει πάνω από 1.000 φωτογραφίες αυτήν τη στιγμή και υποστηρίζει ότι πολλοί από αυτούς δεν συμμετέχουν στον ιστότοπο με τρόπο που να «οικοδομεί» μια πολύτιμη κοινότητα.

«Η ελεύθερη χωρητικότητα προσελκύει σε μεγάλο βαθμό μέλη που βρήκαν ελκυστική την ελεύθερη αποθήκευσή εικόνων, όχι τη σύνδεση τους με άλλους λάτρεις της φωτογραφίας», δήλωσε ο Andrew Stadlen, αντιπρόεδρος του Flickr.

«Αυτό προκάλεσε μια σημαντική μετατόπιση στην πλατφόρμα μας, μακριά από την αλληλεπίδραση της κοινότητας και την αναζήτηση κοινών ενδιαφερόντων που κάνει το Flickr το καλύτερο κοινό σπίτι για φωτογράφους στον κόσμο», είπε.

Το ελεύθερο όριο ήταν ελκυστικό για όσους χρησιμοποιούν το Flickr για να φιλοξενήσουν εικόνες εκτός ιστοσελίδων, ιδιαίτερα ανεξάρτητους bloggers. 

Πριν από την εισαγωγή του ορίου 1TB το 2013, οι δωρεάν λογαριασμοί στο Flickr περιορίζονταν σε 200 δημόσιες φωτογραφίες, χωρίς περιορισμό στον αριθμό των εικόνων που θα μπορούσαν να αποθηκευτούν σε ιδιωτικές.

Η Yahoo, οι πρώην ιδιοκτήτες της Flickr, αύξησε το όριο στο 1TB σε μια προσπάθεια να αναζωογονήσει τις προοπτικές του ιστότοπου, αφού είχε χάσει την ηγετική θέση του στη φωτογραφία λόγω του Instagram.

Το 2018, το Flickr αγοράστηκε από την εταιρεία φωτογραφίας SmugMug και από τότε κάνει επανεκκίνηση με μεγαλύτερη έμφαση στις συνδρομές.

Τech & Science
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Δε μας τα λένε καλά. Από τη μια λένε ότι μόνο το 3% των χρηστών έχει πάνω από 1000 φωτογραφίες αποθηκευμένες και χρησιμοποιεί το flickr σαν cloud και από την άλλη ότι το δωρεάν 1TB προκάλεσε μετατόπιση στην πλατφόρμα από σύνδεση μεταξύ των φωτογράφων σε αποθήκευση. Τι από τα 2 συμβαίνει βρε παιδιά; Τώρα δηλαδή ζητάνε να πληρώσουμε για μια υπηρεσία που ήταν για χρόνια δωρεάν.