Θανατηφόρο δυστύχημα με Tesla στην Καλιφόρνια - Η εταιρεία αποκαλύπτει ότι ήταν ενεργοποιημένος ο αυτόματος πιλότος

Θανατηφόρο δυστύχημα με Tesla στην Καλιφόρνια - Η εταιρεία αποκαλύπτει ότι ήταν ενεργοποιημένος ο αυτόματος πιλότος Facebook Twitter
0

Η εταιρία ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla ανακοίνωσε ότι ένα όχημά της, που ενεπλάκη σε θανατηφόρο ατύχημα στην Καλιφόρνια, βρισκόταν σε λειτουργία αυτόματου πιλότου, θέτοντας περαιτέρω ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια της τεχνολογίας της αυτόνομης οδήγησης.

Ένα από τα αυτοκίνητα Model X της Tesla, συνετρίβη σε ένα οδόφραγμα στις 23 Μαρτίου και πήρε φωτιά με αποτέλεσμα το θάνατο του οδηγού.

Η εταιρία αναφέρει ότι ο 38χρονος οδηγός του οχήματος, ο οποίος πέθανε στο δυστύχημα, είχε ενεργοποιήσει τον αυτόματο πιλότο, λίγο πριν τη συντριβή.

Η ανακοίνωση της Tesla δεν αναφέρει τι δράσεις πήραν τα αυτοματοποιημένα συστήματα του αυτοκινήτου.

«Τις στιγμές πριν τη σύγκρουση, η οποία συνέβη στις 9:27 μ.μ. την Παρασκευή 23 Μαρτίου, το Autopilot ήταν ενεργοποιημένο με την απόσταση ακολούθησης του adaptive cruise control ρυθμισμένο στο ελάχιστο» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Ο οδηγός είχε λάβει πολλαπλές οπτικές και μία ακουστική προειδοποίηση για να βάλει τα χέρια του στο τιμόνι νωρίτερα στην πορεία του και τα χέρια του οδηγού δεν ανιχνεύθηκαν στο τιμόνι για έξι δευτερόλεπτα πριν τη σύγκρουση».

«Ο οδηγός είχε περίπου πέντε δευτερόλεπτα και 150 μέτρα ανεμπόδιστης όρασης από εκεί που άρχιζε το διαχωριστικό τσιμεντένιο διάζωμα με τον κατεστραμμένο αποσβεστήρα σύγκρουσης, αλλά τα αρχεία του αυτοκινήτου δείχνουν πως δεν προέβη σε καμία ενέργεια», προσθέτει η εταιρία.

Ο αδερφός του οδηγού ανέφερε στο ABC πως το θύμα είχε παραπονεθεί ότι το αυτοκίνητο έτεινε προς εκείνο το συγκεκριμένο διαχωριστικό και άλλες φορές.

Όταν όμως απευθύνθηκε στην αντιπροσωπεία της Tesla, οι τεχνικοί δεν μπόρεσαν να αναπαράγουν το φαινόμενο.

Από τη μεριά της η εταιρία λέει πως κάτοχοι Tesla έχουν περάσει από το συγκεκριμένο σημείο του δρόμου 85.000 φορές, ενώ περνάνε πάνω από 200 φορές τη μέρα χωρίς κανένα πρόβλημα να έχει εντοπιστεί.

Το δυστύχημα συνέβη λίγες μέρες μετά το περιστατικό με το αυτόνομο όχημα της Uber, που σκότωσε πεζό στην Arizona.

Ένας ακόμη θάνατος με σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης που εγείρει πολλά ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια της τεχνολογίας αυτή.

Με πληροφορίες από BBC

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα είδος αλεπούς ισως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου», λένε αρχαιολόγοι

Τech & Science / Ένα είδος αλεπούς ίσως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου» πριν από τον σκύλο, λένε αρχαιολόγοι

Η ανάλυση σκελετικών υπολειμμάτων ηλικίας 1.500 ετών στην Παταγονία υποδηλώνει ότι το Dusicyon avus ήταν «ένας πολύτιμος σύντροφος για τις ομάδες κυνηγών-τροφοσυλλεκτών»
NEWSROOM