Ρομπότ έκανε νέο παγκόσμιο ρεκόρ λύνοντας τον κύβο του Ρούμπικ σε κλάσματα δευτερολέπτου

Ρομπότ έκανε νέο παγκόσμιο ρεκόρ λύνοντας τον κύβο του Ρούμπικ σε κλάσματα δευτερολέπτου Facebook Twitter
0

Μόνο 0,38 δευτερόλεπτα χρειάστηκε ένα αμερικανικό ρομπότ για να λύσει τον κύβο του Ρούμπικ, καταρρίπτοντας το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ των 0,637 δευτερολέπτων που κατείχε ένα γερμανικό ρομπότ.

Κάθε κίνηση του ρομπότ παίρνει μόλις 15 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Ο φοιτητής του ΜΙΤ Μπεν Κατζ και ο Τζάρεντ Ντι Κάρλο, που δημιούργησαν το ρομπότ, δήλωσαν σίγουροι ότι αυτό μπορεί να βελτιώσει και άλλο την επίδοσή του.

Το προηγούμενο ρεκόρ του ρομπότ Sub1 Reloaded του γερμανικού μηχανικού Άλμπερτ Μπέερ είχε αναγνωρισθεί από τον οργανισμό Γκίνες το 2017, σύμφωνα με το BBC. Το παγκόσμιο ανθρώπινο ρεκόρ επίλυσης του κύβου είναι τα 4,59 δευτερόλεπτα.

 

Ο κύβος του Ρούμπικ δημιουργήθηκε το 1974 από τον Ούγγρο γλύπτη και καθηγητή αρχιτεκτονικής Έρνο Ρούμπικ. Σήμερα θεωρείται ένα από τα εμπορικότερα παιχνίδια στον κόσμο.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ψάρια στη Σελήνη: Το φιλόδοξο σχέδιο της Γαλλίας για διαστημική ιχθυοκαλλιέργεια

Τech & Science / Ψάρια στη Σελήνη: Το σχέδιο της Γαλλίας για διαστημικές ιχθυοκαλλιέργειες

Το γαλλικό πρόγραμμα Lunar Hatch ετοιμάζεται να στείλει λαβράκια στο διάστημα, ανοίγοντας τον δρόμο για βιώσιμη τροφή σε αποστολές στη Σελήνη και τον Άρη – αλλά και σε απομονωμένες περιοχές της Γης
LIFO NEWSROOM
Ο δορυφόρος που θα «ζυγίσει» τα 1,5 τρισεκατομμύρια δέντρα του πλανήτη

Τech & Science / Ο δορυφόρος που θα «ζυγίσει» τα 1,5 τρισεκατομμύρια δέντρα του πλανήτη

Η σημασία της αποστολής είναι τεράστια, καθώς μέχρι σήμερα η εκτίμηση του αποθηκευμένου άνθρακα βασιζόταν σε μεμονωμένες μετρήσεις δέντρων και υπολογισμούς με σημαντικό περιθώριο σφάλματος
LIFO NEWSROOM
Τι μας δείχνουν τα πρώτα ίχνη ζωής εκτός της Γης;

Διάστημα / Βρέθηκαν όντως ίχνη εξωγήινης ζωής;

Τι ανακάλυψε ακριβώς το τηλεσκόπιο James Webb; Θα υπάρξει σύντομα κατοικήσιμος πλανήτης; Πόσο κοντά είμαστε στην κατάκτηση του Διαστήματος; Ο αστρονόμος και καθηγητής Φυσικής του Διαστήματος Ξενοφών Μουσάς εξηγεί τι σηματοδοτεί η ανακάλυψη του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ