Απεργία την Πρωτομαγιά

Ρομπότ έκανε νέο παγκόσμιο ρεκόρ λύνοντας τον κύβο του Ρούμπικ σε κλάσματα δευτερολέπτου

Ρομπότ έκανε νέο παγκόσμιο ρεκόρ λύνοντας τον κύβο του Ρούμπικ σε κλάσματα δευτερολέπτου Facebook Twitter
0

Μόνο 0,38 δευτερόλεπτα χρειάστηκε ένα αμερικανικό ρομπότ για να λύσει τον κύβο του Ρούμπικ, καταρρίπτοντας το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ των 0,637 δευτερολέπτων που κατείχε ένα γερμανικό ρομπότ.

Κάθε κίνηση του ρομπότ παίρνει μόλις 15 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Ο φοιτητής του ΜΙΤ Μπεν Κατζ και ο Τζάρεντ Ντι Κάρλο, που δημιούργησαν το ρομπότ, δήλωσαν σίγουροι ότι αυτό μπορεί να βελτιώσει και άλλο την επίδοσή του.

Το προηγούμενο ρεκόρ του ρομπότ Sub1 Reloaded του γερμανικού μηχανικού Άλμπερτ Μπέερ είχε αναγνωρισθεί από τον οργανισμό Γκίνες το 2017, σύμφωνα με το BBC. Το παγκόσμιο ανθρώπινο ρεκόρ επίλυσης του κύβου είναι τα 4,59 δευτερόλεπτα.

 

Ο κύβος του Ρούμπικ δημιουργήθηκε το 1974 από τον Ούγγρο γλύπτη και καθηγητή αρχιτεκτονικής Έρνο Ρούμπικ. Σήμερα θεωρείται ένα από τα εμπορικότερα παιχνίδια στον κόσμο.

Τech & Science
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καρκίνος του δέρματος: Ένα εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Τech & Science / Καρκίνος του δέρματος: Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο που βρίσκεται πλέον σε κλινική δοκιμή φάσης 3, κηρύσσεται από τους επιστήμονες «πραγματική ελπίδα» για την οριστική θεραπεία του καρκίνου του δέρματος
NEWSROOM
Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM