Apple και Μαλάλα ανακοίνωσαν την συνεργασία τους που θα βοηθήσει 100.000 κορίτσια

Apple και Μαλάλα ανακοίνωσαν την συνεργασία τους που θα βοηθήσει 100.000 κορίτσια Facebook Twitter
0

Η Apple ανακοίνωσε την συνεργασία της με την Μαλάλα Γιουσαφζάι και την μη κερδοσκοπική της οργάνωση «Ταμείο Μαλάλα», για να διευκολύνει την επέκταση προγραμμάτων χρηματοδότησης της εκπαίδευσης στην Ινδία και τη Λατινική Αμερική.

Με την υποστήριξη της Apple το ταμείο έχει αρχικό στόχο να διευρύνει τις ευκαιρίες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε περισσότερα από 100.000 κορίτσια.

Το ακριβές ποσό της επένδυσης/ δωρεάς που κάνει η Apple δεν ανακοινώθηκε.

Η συνεργασία συνεπάγεται επίσης ότι το  «Ταμείο Μαλάλα» θα είναι σε θέση να διπλασιάσει τον αριθμό των επιχορηγήσεων που διανέμει μέσω του δικτύου Gulmakai.

Το Δίκτυο Gulmakai υποστηρίζει τοπικούς εκπαιδευτικούς και ακτιβιστές σε χώρες που αντιμετωπίζουν φτώχεια, πόλεμο και διακρίσεις λόγω φύλου.

Το δίκτυο υποστηρίζει επί του παρόντος προγράμματα στο Αφγανιστάν, το Πακιστάν, το Λίβανο, την Τουρκία και τη Νιγηρία.

«Το όνειρό μου για κάθε κορίτσι είναι να μπορεί να επιλέξει το δικό της μέλλον», ανέφερε η Γιουσαφζάι.

«Είμαι ευγνώμων που η Apple γνωρίζει την αξία της επένδυσης σε κορίτσια και προσχώρησε στο Ταμείο Μαλάλα και στον αγώνα για να εξασφαλιστεί ότι όλα τα κορίτσια μπορούν να λάβουν εκπαίδευση και να ηγηθούν χωρίς φόβο», προσθέτει.

Η Apple λέει ότι θα βοηθήσει την οργάνωση συνεισφέροντας στην τεχνολογία, τα προγράμματα  σπουδών και την έρευνα σε αλλαγές πολιτικής που απαιτούνται για να βοηθήσουν τα κορίτσια σε όλο τον κόσμο να ολοκληρώσουν την εκπαίδευσή τους.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, ο Τιμ Κουκ θα συμμετάσχει στο διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM