Η Google εξαγοράζει βρετανική εταιρεία για την τεχνολογία της που μετατρέπει την οθόνη σε ηχείο

Η Google εξαγοράζει βρετανική εταιρεία για την τεχνολογία της που μετατρέπει την οθόνη σε ηχείο Facebook Twitter
0

H Google (ως θυγατρική της Alphabet Inc.) εξαγόρασε σιωπηλά ένα βρετανικό startup το οποίο εστιάζει στην τεχνολογία να μετατρέπει επιφάνειες, όπως η οθόνη ενός κινητού, σε ηχεία.

Η Redux, ένα βρετανικό startup μέ έδρα το Κέιμπριτζ, έχει αναπτύξει μια τεχνολογία η οποία εξαλείφει την ανάγκη για μικρά ηχεία στα κινητά τηλέφωνα, απελευθερώνοντας έτσι χώρο για μπαταρίες ή άλλα εξαρτήματα. Σε αυτήν την πολύ ενδιαφέρουσα εξαγορά προχώρησε η Alphabet Inc, η εταιρεία ομπρέλα της Google, τον περασμένο Αύγουστο, η οποία μόλις ήρθε στη δημοσιότητα από το Bloomberg.

H Alphabet έχει μια σειρά πιθανών χρήσεων για την νέα αυτή τεχνολογία, αφού το κύριο τμήμα της Google έχει ξεκινήσει να σχεδιάζει και να πουλάει τα δικά της smartphones από το 2016. Τώρα τα νέα τεχνολογικά ταλέντα της Redux θα μπορούν να βοηθήσουν την εταιρεία να αναπτύξει έξυπνες φορητές συσκευές με καλύτερο ήχο.

Η τεχνολογία της Redux θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί για να δημιουργήσει απτική ανατροφοδότηση - η οποία δίνει την αίσθηση της αφής σε μια επιφάνεια όπως μια οθόνη. Στην πρόσφατη έκθεση CES στο Λας Βέγκας αυτή τη βδομάδα, η Google προώθησε σε μεγάλο βαθμό τα ηχεία της που ελέγχονται μέσω της ανθρώπινης φωνής, τα οποία όχι μόνο ανταγωνίζονται τις Echo συσκευές της Amazon, αλλά κέρδισαν και όλες τις εντυπώσεις από τους παρευρισκομένους.

 

Βέβαια, από πλευράς της Google δεν υπάρχει ακόμα επίσημη δήλωση σχετικά με την νέα τεχνολογία της Redux, αλλά είναι προφανές ότι θα προσπαθήσει να την ενσωματώσει στα επόμενα μοντέλα κινητών Pixel.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία Redux ως startup κατάφερε να συγκεντρώσει 5 εκατομμύρια δολάρια το Μάρτιο του 2017 ενώ στόχος της ήταν οι υπολογιστές, η κινητή τηλεφωνία και μονάδες ελέγχου για την αυτοκινητοβιομηχανία. Η βρετανική εταιρεία, κρατάει στα χέρια της 178 διπλώματα ευρεσιτεχνίας, σύμφωνα με τη σελίδα της στο LinkedIn.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM