Απεργία την Πρωτομαγιά

Η Samsung ανακοίνωσε πως θα λανσάρει τηλεόραση 146 ιντσών με MicroLED τεχνολογία

Η Samsung ανακοίνωσε πως θα λανσάρει τηλεόραση 146 ιντσών με MicroLED τεχνολογία Facebook Twitter
0

Η Samsung ανακοίνωσε στο CES tech show στο Λας Βέγκας πως θα κυκλοφορήσει μια γιγαντιαία τηλεόραση 146 ιντσών που θα ονομάζεται «Το Τείχος».

Η τηλεόραση διαθέτει μια μικρο-LED τεχνολογίας οθόνη, η οποία θεωρείται ανώτερη εναλλακτική λύση από την OLED, διότι προσφέρει βαθιά μαύρα χρώματα αλλά ταυτόχρονα και πιο φωτεινές αποχρώσεις.

Η Samsung αναφέρει επίσης ότι η τεχνολογία της θα επιτρέπει την παραγγελία τηλεοράσεων με προσαρμοσμένα μεγέθη.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η οθόνη αποτελείται ουσιαστικά από πολλές μικρότερες μονάδες που μπορούν να ρυθμιστούν για να σχηματίσουν ασυνήθιστες διαστάσεις - ένα παράδειγμα που μιας κατακόρυφης και υπερβολικά πλατιάς τηλεόρασης παρουσιάστηκε εν συντομία στην έκθεση.

Η μικρο-LED οθόνη, χάρη στα LED που εκπέμπουν αυτόματα, επιτρέπει μια φωτεινή εικόνα χωρίς την ανάγκη οπίσθιου φωτισμού.

Οι οπίσθιοι φωτισμοί καθιστούν συνήθως δύσκολη την παραγωγή μαύρου χρώματος στην οθόνη επειδή ο φωτισμός τους διαχέεται πέρα από τα πίξελς στα οποία στοχεύουν.

Η Samsung ανακοίνωσε πως θα λανσάρει τηλεόραση 146 ιντσών με MicroLED τεχνολογία Facebook Twitter

Η Sony προσπάθησε να παράγει τηλεοράσεις κατασκευασμένες με τη χρήση της ίδιας τεχνολογίας το 2012, αλλά αποδείχτηκαν πάρα πολύ ακριβές για να βγουν σε μαζική παραγωγή.

Η απόφαση της Samsung να στοιχηματίσει στις οθόνες μικρο-LED είναι άμεσα ανταγωνιστική ως προς τους αντιπάλους της που έχουν επιλέξει να προχωρήσουν με οθόνες OLED.

Η Samsung δεν έχει ακόμη αποκαλύψει λεπτομέρειες για την τιμή, αλλά εκτιμάται πως θα είναι αρκετά υψηλή.

Τech & Science
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καρκίνος του δέρματος: Ένα εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Τech & Science / Καρκίνος του δέρματος: Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο που βρίσκεται πλέον σε κλινική δοκιμή φάσης 3, κηρύσσεται από τους επιστήμονες «πραγματική ελπίδα» για την οριστική θεραπεία του καρκίνου του δέρματος
NEWSROOM
Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM