ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Έρχεται ο «Florence» - Ο μεγαλύτερος αστεροειδής του τελευταίου αιώνα θα περάσει σήμερα από τη Γη

Έρχεται ο «Florence» - Ο μεγαλύτερος αστεροειδής του τελευταίου αιώνα θα περάσει σήμερα από τη Γη Facebook Twitter
0

O μεγαλύτερος αστεροειδής που έχει περάσει από τη Γη εδώ και τουλάχιστον έναν αιώνα, αναμένεται να περάσει σήμερα (1/9) σε κοντινή απόσταση από τον πλανήτη μας (σ.σ. μόλις 7 εκατ. χλμ), σύμφωνα με τη NASA.

O «Florence», όπως ονομάζεται, έχει διάμετρο 4.4 χλμ. και δεν αναμένεται να αποτελέσει απειλή για αρκετούς αιώνες ακόμα, ίσως και χιλιετίες.

Το κοντινότερο σημείο στο οποίο θα φτάσει ο αστεροειδής, ο οποίος ανακαλύφθηκε το 1981, ισοδυναμεί περίπου με 18 φορές την απόσταση μεταξύ Γης και Σελήνης.

Φυσικά, αυτός δεν είναι ο πρώτος αστεροειδής που περνάει κοντά από τη Γη, αλλά είναι με διαφορά ο μεγαλύτερος.

«Ο Φλόρενς είναι ο μεγαλύτερος αστεροειδής που θα περάσει από τον πλανήτη μας τόσο κοντά, από τότε που ξεκίνησε το πρόγραμμα της NASA για την ανίχνευση και την παρακολούθηση των αστεροειδών κοντά στη Γη», δήλωσε ο Paul Chodas, διευθυντής του Κέντρου Παρατήρησης Κοντινών Σωμάτων της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας.

Οι επιστήμονες σχεδιάζουν να μελετήσουν από πιο κοντά τον αστεροειδή, χρησιμοποιώντας εικόνες από τους δορυφόρους στην Καλιφόρνια και το Πουέρτο Ρίκο.

 
Τech & Science
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα είδος αλεπούς ισως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου», λένε αρχαιολόγοι

Τech & Science / Ένα είδος αλεπούς ίσως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου» πριν από τον σκύλο, λένε αρχαιολόγοι

Η ανάλυση σκελετικών υπολειμμάτων ηλικίας 1.500 ετών στην Παταγονία υποδηλώνει ότι το Dusicyon avus ήταν «ένας πολύτιμος σύντροφος για τις ομάδες κυνηγών-τροφοσυλλεκτών»
NEWSROOM