Τρολάρισμα για τον θάνατο ρομπότ από πνιγμό

Τρολάρισμα για τον θάνατο ρομπότ από πνιγμό Facebook Twitter
0

Είχε ξεκινήσει να εργάζεται ως φύλακας σε ένα εμπορικό κέντρο της Ουάσινγκτον, στις 12 Ιουλίου. Ο Steve, που αγαπούσε τις selfies, έγινε γρήγορα πολύ δημοφιλής. Όμως, επτά ημέρες αργότερα έγινε κάτι αναπάντεχο: καθώς έκανε την καθημερινή περιπολία του, σκόνταψε σε κάτι σκαλιά, έπεσε στο σιντριβάνι του mall και «πνίγηκε». Οι περαστικοί έσπευσαν να τον βοηθήσουν, αλλά ήταν αργά.

Ο Steve ήταν ρομπότ της εταιρίας Knightscope και ήταν εξοπλισμένος με διάφορες δυνατότητες, όπως σύστημα αναγνώρισης προσώπου, λήψη βίντεο υψηλής ευκρίνειας, υπέρυθρους αισθητήρες κ.λπ.

Η είδηση του θανάτου του έκανε τον γύρο του Διαδικτύου, με κάποιους να κάνουν λόγο για «αυτοκτονία» και άλλους να ανακουφίζονται που τα ρομπότ δεν είναι άτρωτα και δεν θα καταλάβουν άμεσα τον κόσμο.

«Μας υποσχέθηκαν ιπτάμενα αυτοκίνητα, και αντ' αυτού έχουμε ρομπότ με τάσεις αυτοκτονίας» έγραψε στο Twitter ένας από τους εργαζομένους στο κτίριο.

«Τα σκαλιά είναι η καλύτερη άμυνά μας απέναντι στο Robopocalypse» σχολίασε ο Πίτερ Σίνγκερ, συγγραφέας του «Wired for War», που ασχολείται με το θέμα των στρατιωτικών ρομπότ.

Η Knightscope, από την πλευρά της, διευκρίνισε τα κίνητρα του Steve: ήθελε απλώς να κολυμπήσει.


Πάντως, σε μια πιο επίσημη ανακοίνωση, εκπρόσωπος της εταιρείας έκανε λόγο για μεμονωμένο περιστατικό, σημειώνοντας ότι ακόμα διερευνάται και ότι δεν τραυματίστηκε κανείς. Επίσης, το ρομπότ αντικαταστάθηκε δωρεάν.

Όπως αναφέρει ωστόσο το BBC, δεν είναι η πρώτη φορά που ρομπότ της Knightscope εμπλέκεται σε ατυχές περιστατικό. Το πιο χαρακτηριστικό σημειώθηκε πέρσι, ότι ένα ρομπότ χτύπησε ένα μικρό παιδί 16 μηνών σε εμπορικό κέντρο της Σίλικον Βάλεϊ.

Σημειώνεται ότι αρκετοί έσπευσαν να αφήσουν σημειώματα και λουλούδια σε ένα αυτοσχέδιο μνημείο για τον Steve.





Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καρκίνος του δέρματος: Ένα εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Τech & Science / Καρκίνος του δέρματος: Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο που βρίσκεται πλέον σε κλινική δοκιμή φάσης 3, κηρύσσεται από τους επιστήμονες «πραγματική ελπίδα» για την οριστική θεραπεία του καρκίνου του δέρματος
NEWSROOM
Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM