Κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από γυαλί το περίβλημα του νέου iPhone 8;

Κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από γυαλί το περίβλημα του νέου iPhone 8; Facebook Twitter
0

Δημοσίευμα της ιστοσελίδας «The Inquirer» υποστηρίζει πως η επόμενη συσκευή iPhone της Apple, ενδέχεται να καλύπτεται εξωτερικά από γυαλί, πιθανότατα σε μία προσπάθεια να αυξήσει τα κέρδη της από τις επισκευές που θα κοστίζουν περισσότερο. 

Σύμφωνα όμως με τον αναλυτή της εταιρείας KGI Securities, Ming-Chi Kuo, αυτό δεν είναι ο βασικός λόγος που η εταιρεία σχεδιάζει να βγάλει στην παραγωγή ένα γυάλινο iPhone. 

Ο Kuo ισχυρίζεται ότι το γυάλινο περίβλημα θα είναι σε θέση να υποστηρίξει υψηλές ταχύτητες ασύρματης φόρτισης, καθότι το μεταλλικό περίβλημα, όπως αυτά των iPhone 7 και 7 plus, μπορεί να επηρεάσει την ταχύτητα φόρτισης. 

«Πιστεύουμε ότι ένας από τους λόγους για τους οποίους τα νέα iPhone θα διαθέτουν γυάλινο και όχι μεταλλικό περίβλημα, είναι για να υποστηρίζεται πιο αποτελεσματικά η ασύρματη φόρτιση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Kuo. 

Μάλιστα, ο ίδιος ξεκαθαρίζει ότι μέχρι στιγμής είναι ασαφές εάν στη αρχική συσκευασία του iPhone 8 θα περιλαμβάνεται ασύρματος φορτιστής, ενώ παραμένει άγνωστο εάν η λειτουργία αυτή θα περιορίζεται μόνο στο iPhone 8 Plus. Ωστόσο, η εταιρεία σκοπεύει να κάνει κοινή τη λειτουργία ασύρματης φόρτισης για τις συσκευές της από το 2018.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που φήμες θέλουν το iPhone 8 να αποτελεί την πρώτη συσκευή της Apple που θα προσφέρει ασύρματη φόρτιση. Αναφορές που έχουν δει το φως της δημοσιότητας υποστηρίζουν ότι η Apple εξερευνά τεχνολογίες αιχμής που θα επέτρεπαν σε συσκευές iPhone και iPad να φορτίζουν από μακριά.


Το iPhone 8 κατά πάσα πιθανότητα θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο του 2017, στην επέτειο της συμπλήρωσης 10 χρόνων από την κυκλοφορία του πρώτου iPhone.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το επόμενο iPhone αναμένεται να διαθέτει οθόνη OLED με ενσωματωμένο Touch ID αισθητήρα και διπλή κάμερα.

Με στοιχεία από The Inquirer και ΑΠΕ-ΜΠΕ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

H vegan διατροφή μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων σύμφωνα με νέα μελέτη

Τech & Science / H vegan διατροφή μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων σύμφωνα με νέα μελέτη

Οι ερευνητές εξέτασαν 48 εργασίες που δημοσιεύθηκαν την περίοδο 2000-2023 και ανέλυσαν δεδομένα σχετικά με τη σύνδεση μεταξύ φυτικής διατροφής, καρδιαγγειακής υγείας και κινδύνου καρκίνου
NEWSROOM
Επτά χρόνια πριν τα συμπτώματα «δείχνουν» τον καρκίνο πρωτεΐνες του αίματος – Νέα μελέτη

Τech & Science / Επτά χρόνια πριν τα συμπτώματα «δείχνουν» τον καρκίνο πρωτεΐνες του αίματος – Νέα μελέτη

Μελέτη επιστημόνων υποδεικνύει 618 πρωτεΐνες που συνδέονται με 19 τύπους καρκίνου και θα μπορούσαν να οδηγούν σε διάγνωση περισσότερα από επτά χρόνια πριν τα συμπτώματα
NEWSROOM
Φάρμακα για απώλεια βάρους θα μπορούσαν να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής κατά 20%, διαπιστώνει μελέτη

Τech & Science / Φάρμακα για την απώλεια βάρους μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής κατά 20%, διαπιστώνει μελέτη

Συμμετέχοντες στη μελέτη, οι οποίοι έπαιρναν σεμαγλουτίδη είχαν 20% χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακής προσβολής, εγκεφαλικού ή θανάτου λόγω καρδιαγγειακής νόσου
NEWSROOM