Νέο πλήγμα για τη Samsung - Μετά το Galaxy Note 7 εξερράγη και άλλο μοντέλο

Νέο πλήγμα για τη Samsung - Μετά το Galaxy Note 7 εξερράγη και άλλο μοντέλο Facebook Twitter
Το Galaxy S6 Active του Αμερικανού Μπράντον Κόβερτ έπιασε φωτιά και προκάλεσε σοβαρά τραύματα στον κάτοχό του
1

Τα προβλήματα της «Samsung» μοιάζουν να μην έχουν τέλος.

Μετά τις πολλαπλές αναφορές για εκρήξεις στις συσκευές Galaxy Note 7 και την ανάκληση των συσκευών σε παγκόσμιο επίπεδο, μία νέα αγωγή που κατατέθηκε στην εισαγγελία της Καλιφόρνια είναι πιθανό να προκαλέσει νέα ζημιά στη νοτιοκορεάτικη εταιρεία.

Όπως υποστηρίζει η εφημερίδα Guardian, οι ενάγοντες υποστηρίζουν ότι ένα smartphone Galaxy S6 Active τυλίχθηκε στις φλόγες και προκάλεσε σοβαρά εγκαύματα στον κάτοχό της.

Σύμφωνα με την αγωγή, η εταιρεία γνώριζε εδώ και χρόνια ότι η τεχνολογία που χρησιμοποιεί στις συσκευές της ήταν εν δυνάμει επικίνδυνη και «επέλεξε να αποκρύψει το πρόβλημα από τους καταναλωτές, παρά το γεγονός ότι γνώριζε τον πιθανό κίνδυνο υπερθέρμανσης, ανάφλεξης και καταστροφής, αλλά και την πιθανότητα πρόκλησης σοβαρών τραυματισμών».

O Φρανκ Πιτρ, δικηγόρος του Μπράντον Κόβερτ και της συζύγου του, Τζένιφερ, που κατέθεσαν την αγωγή, ισχυρίζεται ότι τα προβλήματα με τα μοντέλα Galaxy Note 7 αποτελούν απλώς την «κορυφή του παγόβουνου».

Το ζευγάρι των Κόβερτ από την Καλιφόρνια καταγγέλλει ότι τα ξημερώματα της 2ας Αυγούστου, την ώρα που κοιμόντουσαν μαζί με τη μικρή τους κόρη, άκουσαν μια δυνατή έκρηξη. Όπως διαπίστωσαν, το S6 Active του Μπράντον που βρισκόταν πάνω στη συρταριέρα της κρεβατοκάμαρας είχε πιάσει φωτιά και έβγαζε καπνούς.

Νέο πλήγμα για τη Samsung - Μετά το Galaxy Note 7 εξερράγη και άλλο μοντέλο Facebook Twitter

Ο σύζυγος υποστηρίζει ότι προσπάθησε να σβήσει την φωτιά με τη μπλούζα του, χωρίς όμως επιτυχία. Από τη συσκευή άρχισε να αναβλύζει μία ουσία που έμοιαζε με οξύ. Τότε ο ίδιος αναγκάστηκε να πιάσει το κινητό με τα χέρια του και έτρεξε στην κουζίνα όπου και το έριξε στο νεροχύτη.

«Αυτό που έμεινε ήταν μια παραμορφωμένη μάζα από μέταλλο, πλαστικό και γυαλί μαζί με κομμάτια από τη λιωμένη σάρκα του πελάτη μου», γράφει η αγωγή.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι στο έγγραφο έχουν συμπεριληφθεί περισσότερες από 30 καταγγελίες καταναλωτών που αφορούν μοντέλα της «Samsung» και χρονολογούνται από το 2011 μέχρι και σήμερα.

Η βρετανική εφημερίδα επικοινώνησε με εκπρόσωπο της εταιρείας, ο οποίος αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.


Με στοιχεία από τη Guardian

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια