Έγινε και τέτοια έρευνα: Οι γυναίκες προτιμούν άνδρες με κανονικό μούσι για μακρόχρονη σχέση

Έγινε και τέτοια έρευνα: Οι γυναίκες προτιμούν άνδρες με κανονικό μούσι για μακρόχρονη σχέση Facebook Twitter
2

Οι γυναίκες βρίσκουν τους άνδρες με κανονικό μούσι πιο κατάλληλους για μακρόχρονη σχέση, ενώ αν θέλουν κάτι πιο σύντομο και «στο πόδι», τότε προτιμούν αξύριστους άνδρες με γένια λίγων ημερών, σύμφωνα με νέα αυστραλιανή επιστημονική έρευνα.

 

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Κουίνσλαντ, με επικεφαλής τον Μπάρναμπι Ντίξον, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό εξελικτικής βιολογίας "Journal of Evolutionary Biology", πειραματίσθηκαν με 8.520 γυναίκες, οι οποίες κλήθηκαν να κοιτάξουν φωτογραφίες ανδρών και να τις βαθμολογήσουν.

 

Οι άνδρες είχαν στο πρόσωπό τους όλη την πιθανή γκάμα τριχών, από μεγάλο μούσι έως καθόλου. Τα πρόσωπα που απέπνεαν ακραία θηλυπρέπεια ή ακραία αρρενωπότητα (με βάση τα διάφορα ανατομικά χαρακτηριστικά τους), κρίθηκαν ως τα λιγότερα ελκυστικά.

 

Ως εν γένει πιο ελκυστικά ανδρικά πρόσωπα βαθμολογήθηκαν αυτά με τα λίγα γένια ή τα αξύριστα, ιδίως αν πρόκειται μια γυναίκα να αναζητήσει μια πιο σύντομη περιπέτεια. Για κάτι πιο μόνιμο όμως, υπερείχαν τα πρόσωπα με κανονικό μούσι!

 

Μια παλαιότερη βρετανική μελέτη του 2008 είχε επίσης διαπιστώσει ότι οι γυναίκες έλκονται περισσότερο από τους αξύριστους άνδρες, σε σχέση με όσους είναι φρεσκοξυρισμένοι ή όσους έχουν μεγάλο μούσι.

 

Όμως αυτή η γοητεία του αξύριστου «κακού παιδιού» υποχωρεί, όταν μια γυναίκα σκέπτεται: «Θέλω πράγματι να τον παντρευτώ αυτό τον τύπο και να είναι ο μπαμπάς των παιδιών μου;»

Τότε έρχεται η ώρα του ώριμου και καλού παιδιού με το μεγάλο μούσι...

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

H vegan διατροφή μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων σύμφωνα με νέα μελέτη

Τech & Science / H vegan διατροφή μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων σύμφωνα με νέα μελέτη

Οι ερευνητές εξέτασαν 48 εργασίες που δημοσιεύθηκαν την περίοδο 2000-2023 και ανέλυσαν δεδομένα σχετικά με τη σύνδεση μεταξύ φυτικής διατροφής, καρδιαγγειακής υγείας και κινδύνου καρκίνου
NEWSROOM
Επτά χρόνια πριν τα συμπτώματα «δείχνουν» τον καρκίνο πρωτεΐνες του αίματος – Νέα μελέτη

Τech & Science / Επτά χρόνια πριν τα συμπτώματα «δείχνουν» τον καρκίνο πρωτεΐνες του αίματος – Νέα μελέτη

Μελέτη επιστημόνων υποδεικνύει 618 πρωτεΐνες που συνδέονται με 19 τύπους καρκίνου και θα μπορούσαν να οδηγούν σε διάγνωση περισσότερα από επτά χρόνια πριν τα συμπτώματα
NEWSROOM
Φάρμακα για απώλεια βάρους θα μπορούσαν να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής κατά 20%, διαπιστώνει μελέτη

Τech & Science / Φάρμακα για την απώλεια βάρους μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής κατά 20%, διαπιστώνει μελέτη

Συμμετέχοντες στη μελέτη, οι οποίοι έπαιρναν σεμαγλουτίδη είχαν 20% χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακής προσβολής, εγκεφαλικού ή θανάτου λόγω καρδιαγγειακής νόσου
NEWSROOM